Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Τον 19ο αιώνα οι Έλληνες που ζούσαν στην Μασσαλία ήταν έμποροι και εφοπλιστές, που συνέχιζαν την μακραίωνη παρουσία τους στην πόλη. Η ανάγκη εκπαιδεύσεως των παιδιών τους έδωσε την δυνατότητα της διδασκαλίας των ελληνικών στα γαλλικά σχολεία .

Κάθε χρόνο στις 24 Ιανουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης. Αυτή η ημέρα έχει καθιερωθεί από τα "Ηνωμένα Έθνη" για να επισημάνει τη σημασία της εκπαίδευσης στην προώθηση της ειρήνης και της αειφορίας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο και να ενισχύσει τη δέσμευση για τη...

Την έναρξη ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Ιονίου Πανεπιστημίου, διάρκειας δύο (2) μηνών ανακοινώνει το υπουργείο Τουρισμού.

Χρονιά σαρωτικών αλλαγών στην Παιδεία θα είναι το 2024 καθώς ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει εμβληματικές μεταρρυθμίσεις όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά και ρηξικέλευθες νομοθετικές πρωτοβουλίες στην επαγγελματική εκπαίδευση, στο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών και στον τρόπο διδασκαλίας της πληροφορικής και της λογοτεχνίας.

Αλλάζει το τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα με τη θεσμοθέτηση των μη κρατικών ΑΕΙ, καθώς η κυβέρνηση φέρνει εντός του Δεκεμβρίου το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα ακολουθεί το μοντέλο της Κύπρου ενώ θα υιοθετεί υψηλά κριτήρια στοχεύοντας στη διατήρηση υψηλού επιπέδου και στα δημόσια πανεπιστήμια.

Θεσπίστηκαν κίνητρα για την εθελοντική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, βασικός πυρήνας του οποίου αποτέλεσε η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας.

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο e-ΕΦΚΑ την υλοποίηση της καινοτόμου πιλοτικής δράσης σχετικά με την πληροφόρηση ασφαλισμένων για το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, ξεκινώντας ήδη, μέσα στον Μάρτιο, τον δεύτερο κύκλο ενημέρωσης.

Έναν ρομποτικό βοηθό αγορών στο σούπερ μάρκετ για άτομα με προβλήματα όρασης σχεδίασαν μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (ενταγμένου στο ΑΠΘ).

Αλλαγές στα ωράρια των φορτοεκφορτώσεων εμπορικών επιχειρήσεων της Αθήνας, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλώντας στο συνέδριο της ΕΣΕΕ «Future of Retail 2024» που διεξάγεται στην Τεχνόπολη.

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση με μαθητές του 2ου και του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά της ομάδας ρομποτικής RoboMpliMplikia είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.