Ο Ερνέστος Τσίλλερ άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην φυσιογνωμία του ελληνικού αστικού χώρου των τελών του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, δίνοντας στην Αθήνα τον ευρωπαϊκό της χαρακτήρα.

Κτίστηκε το 362 μ.Χ. από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς μοναχούς, Συμεών και Θεόδωρο και θεωρείται ο αρχαιότερη Μονή της Ελλάδας, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των χιλιάδων προσκυνητών, καθώς δεσπόζει «κολλημένη» στο βράχο.

H νικηφόρα έκβασή των δύο ναυμαχιών των Βαλκανικών πολέμων, της Έλλης και της Λήμνου, που είχε σαν συνέπεια την απόλυτη κυριαρχία των Ελλήνων στο Αιγαίο, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ήττα των Τούρκων από τα σύμμαχα χριστιανικά κράτη. Το τουρκικό επιτελείο διατηρούσε σαν στρατηγική εφεδρεία την 8η Στρατιά δυνάμεως 180.000 ανδρών περίπου στην Δαμασκό της...

Στο ιλλιγγιώδες ποσό των GBP 2.751.588 (αγγλικές λίρες) για 202 κομμάτια (lots) ανήλθε ο συνολικός τζίρος της πρώτης μέρας της δημοπρασίας , στις 28 Σεπτεμβρίου 2023 στο Λονδίνο του οίκου Δημοπρασιών Christie's για τη μοναδική συλλογή λογοτεχνίας, ως επί των πλείστων και πρώτης έκδοσης, του αείμνηστου Charlie Watts των Rolling Stones !

H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, σε συνέχεια των δύο sold out εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχονται πάνω «Σ' ένα κύμα του Νότου» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι.

Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 09:30 το βράδυ, στο παράλληλο της Εθνικής οδού προς Λαμία, Λ.ΚΑΤΣΩΝΗ & ΕΡΜΟΥ (δίπλα πρώην έπιπλα ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΔΗ) – Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης.

Με τα τραγούδια της πλούσιας διαδρομής της, τη βαθιά αισθαντική φωνή και το τζαζ ηχόχρωμα της, η Αλέκα Κανελλίδου έρχεται για να μας ταξιδέψει σε μια μαγική βραδιά γεμάτη από ερωτικά τραγούδια που έχουν στιγματίσει τις καρδιές μας.

Η νέα ιστοσελίδα για τη Μπιενάλε του Ψηλορείτη βάζει τους επισκέπτες στον ρόλο του αναβάτη! Όπως η "Πρώτη, τελευταία και παντοτινή μπιενάλε του Ψηλορείτη" δεν είναι ακριβώς Μπιενάλε, έτσι και αυτό δεν είναι ακριβώς ιστοσελίδα, αλλά περισσότερο ένα διαδικτυακό παιχνίδι βασισμένο σε κείμενο που προσομοιώνει την εμπειρία ανάβασης ενός πιθανού...