Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να κατασκευάζουν μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να τα πωλούν σε τιμές μέχρι 25.000 ευρώ έχοντας λογικό κέρδος, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταφορών και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat από το 2022, την πρωτιά ανάμεσα στις περιοχές στις οποίες χωρίζεται η Ε.Ε. παίρνει η Κεντρική Ελλάδα, με το υψηλότερο ποσοστό κατοίκων που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Ίντερνετ.

Καθώς το 40% της αξίας κάθε αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων αντιστοιχεί στο κόστος της μπαταρίας, που τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα τον έναν είτε τους δυο ηλεκτρικούς κινητήρες του, οι έρευνες εκτιμούν ότι η μείωση του κόστους των μπαταριών θα συμβάλει καθοριστικά στη πτώση των τιμών των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

To «Greek Code Week Hackathon 2023» έρχεται για 2η χρονιά Ελλάδα στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023. Το Hackathon απευθύνεται σε μαθητές 15-19 ετών και συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους Έλληνες Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (EU Code Week Ambassadors).

Η αμερικανική εταιρεία Jump Aero έλαβε χρηματοδότηση από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για να κατασκευάσει ένα ιπτάμενο όχημα που θα μπορεί να φτάνει γρήγορα σε σημεία που απαιτείται άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας.

Ακόμη και στις μέρες μας οι γέφυρες Bailey συνιστούν μια γρήγορη, λειτουργική, και προπαντός αξιόπιστη λύση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

H Apple παρουσίασε σήμερα το βράδυ τις νέες ναυαρχίδες της στον τομέα των κινητών τηλεφώνων αλλά και κάποια ακόμη νέα gadgets. Τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro έρχονται με πρώτη και πιο σημαντική διαφορά με τα προηγούμενα μοντέλα την θύρα USB για φόρτιση και σύνδεση με υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.