Τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει σπίτι στην Ελλάδα που να μην μυρίσει μελομακάρονα. Εάν λοιπόν καταφέρουμε να τα φτιάξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να μην μας γεμίσουν με περιττές θερμίδες, αλλά να μας προσφέρουν και πληθώρα θρεπτικών συστατικών, τότε θα μπορούμε να τα απολαύσουμε, χωρίς τύψεις, με το πλεονέκτημα της φροντίδας του εαυτού μας.

Το φαγητό αποτελεί σίγουρα σοβαρή υπόθεση στην Ιταλία, αφού είναι κομμάτι της εθνικής ταυτότητάς της και αυτό αποδεικνύεται από το εύρος που έχει λάβει μια διαμάχη, η οποία ξέσπασε για το πώς φτιάχνεται η σάλτσα ζυμαρικών καρμπονάρα.

Το μπριάμ είναι μια συνταγή εύκολη, ιδανική για κάθε εποχή. Συνήθως το επιλέγουμε τα καλοκαίρια, αλλά μπορείς να το μαγειρέψεις και το φθινόπωρο. Το μπριάμ εκτός από υγιεινό φαγητό, είναι εύκολο και λαχταριστό.