Γιατί πρέπει να προσέχουμε το φαγητό από το σούπερ μάρκετ

2023-10-04

Το μαγειρεμένο φαγητό που πωλείται στα σούπερ μάρκετ έχει «λύσει τα χέρια» των καταναλωτών, κρύβει ωστόσο κάποιους κινδύνους. 

Παρόλο που το φαγητά από τον «μπουφέ» των σούπερ μαρκετ είναι αρκετά νόστιμα - και αρκετά πιο οικονομικά από το συνηθισμένο delivery - υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που τα καθιστούν λίγο... «επικίνδυνα».

Όλα τα ζεστά φαγητά σε ένα «hot bar» πρέπει να διατηρούνται σε υψηλή θερμοκρασία, ενώ υπάρχει και μια «επικίνδυνη ζώνη» στην οποία μπορεί να εισέλθουν τα τρόφιμα αν παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ώρες. Σε αυτή την «επικίνδυνη ζώνη», τα βακτήρια μπορούν να αναπαραχθούν πολύ γρήγορα.

«Αν το σύστημα θέρμανσης είναι αμφίβολο, θα απέφευγα το μπαρ με τα ζεστά φαγητά», συμβουλεύει ο Dr. Bryan Quoc Le, χημικός τροφίμων, μιλώντας στη Huffington Post.

«Αλλά αν διατηρείται πάνω από την κατάλληλη θερμοκρασία, τότε είναι ασφαλές να το φάτε, επειδή δεν μπορεί να μολυνθεί».

Την ίδια ώρα, θα πρέπει κανείς να ρίχνει μια ματιά για να βεβαιωθεί ότι τα πάντα στα μπαρ διατηρούνται καθαρά, κάτι που ισχύει και για τις λαβίδες σερβιρίσματος.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.