Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ ο προϋπολογισμός για το έτος 2024. Κατά την πάγια πολιτική της διοίκησης της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, τα οικονομικά στοιχεία δεν ανακοινώνονται, καταστρατηγώντας τη λογική της διαφάνειας που επιβάλει η «Διαύγεια». Την ίδια πολιτική ακολουθεί η ΕΡΤ και στο κόστος των σειρών. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για δημόσιο...

Το OPEN υποδέχεται με χαρά την Έλλη Στάη, δημοσιογράφο με εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή και ξεχωριστό προσωπικό αποτύπωμα στην τηλεόραση.

Οξύνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας, καθώς η δυναμική επέλαση της United/BCP ανατρέπει τις ισορροπίες, ενώ μεγαλύτερο μερίδιο στις "πίτες" της τηλεθέασης και των διαφημιστικών εσόδων διεκδικεί η ΕΡΤ.

Δεν έχει ενημερώσει ακόμη το ΕΣΡ αν το μέλος της Αρχής, η δημοσιογράφος Πόπη Διαμαντάκου, υποψήφια με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη (ΝΔ) στην Αθήνα, θα συνεχίσει να λαμβάνει μέρος στις συνεδριάσεις όπου συζητούνται θέματα σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Και νέες αλλαγές φέρνει στη δημοσιογραφία η τεχνητή νοημοσύνη. Το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα που θα συντάσσουν μόνα τους τις ειδήσεις, τις οποίες μέχρι σήμερα αντιγράφουν από το ΑΠΕ οι δημοσιογράφοι στις ιστοσελίδες.

Σασμός. Ο τρίτος κύκλος, ο Επίλογος έρχεται σαρωτικός, απόλυτα ανατρεπτικός και σίγουρα απρόβλεπτος. Από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου η πιο αγαπημένη ελληνική σειρά μυθοπλασίας θα βρίσκεται στις οθόνες μας με δυνατές ανατροπές και καθηλωτικές εξελίξεις. Ξεχάστε ό,τι ξέρατε!

Ένα πολύ σημαντικό ιστορικό Αρχείο οδεύει προς εκποίηση. Είναι αυτό της πρώην ΧΚ Τεγόπουλος ΑΕ το οποίο περιλαμβάνει τη σύγχρονη ιστορία της Μεταπολίτευσης καθώς περιλαμβάνει τις εφημερίδες "Ελευθεροτυπία", "Πρωινή Ελευθεροτυπία", "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", "Το Έθνος".

Υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στην Κοινωνία της Πληροφορίας και την Nova για το έργο "ασφαλής αποθήκευση φυσικών αρχείων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα" προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ.

Δεκαέξι νέες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV έρχονται την τηλεοπτική σεζόν 2023-24 στο COSMOTE HISTORY HD, το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ αφιερωμένο αποκλειστικά στην ιστορία, τον πολιτισμό, τις προσωπικότητες, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνισμού. Μέσα από το ανανεωμένο πρόγραμμα του καναλιού, οι τηλεθεατές θα κάνουν αναδρομή...