Ποιοί διεκδικούν τα δικαιώματα για Champions, Europa και Conference League

2023-12-18

Oι μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων ευρωπαϊκών διοργανώσεων φέρνουν τηλεθέαση και εξασφαλίζουν έσοδα στα κανάλια. Ομως τα δικαιώματα μετάδοσης έχουν φτάσει στα ύψη, αποθαρρύνοντας πολλούς υποψήφιους διεκδικητές τους, που δυσκολεύονται να αναλάβουν το κόστος και το ρίσκο.

Μόνο τρία ελληνικά κανάλια εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων Champions League, Europa League και Conference League της περιόδου 2024-2027. 

Στην πλειοδοτική διαδικασία για την εκχώρηση των δικαιωμάτων υπέβαλαν κλειστές προσφορές η Cosmote TV, το Mega και ο Antenna. Η TEAM που διαχειρίζεται τα δικαιώματα για λογαριασμό της UEFA,  θα αποφασίσει μέσα στο επόμενο 15ήμερο πού θα τα δώσει.

Αν οι προσφορές δεν κριθούν ικανοποιητικές, θα υπάρξει και δεύτερος γύρος διαγωνισμού. Κατά πληροφορίες η ΤΕΑΜ έχει βάλει τον πήχυ κοντά στα 30 εκατ. ευρώ - δηλαδή στα 90 εκατ. γα τριετή σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ (Cosmote TV) έχει καταθέσει προσφορά για ολόκληρο το πακέτο των τριών διοργανώσεων, επιδιώκοντας να ενισχύσει το αθλητικού του περιεχέμενο και να προσελκύσει νέους συνδρομητές

Το Mega και ο Antenna διεκδικούν μέρος του πακέτου, που περιλαμβάνει κυρίως αγώνες Europa League.

Η Nova δεν μπήκε στον διαγωνισμό, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι όσον αφορά τις αθλητικές μεταδόσεις προτεραιότητά της είναι οι αγώνες μπάσκετ της Euroleague.

 Εκτός μάχης έμεινε και η ΕΡΤ, λόγω υψηλού κόστους.