Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

▸«Η Πλατεία που κατοικούμε» – Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό Bibliothèque
Διάρκεια έκθεσης: 5 έως 18 Ιανουαρίου 2024
Ώρες επίσκεψης: καθημερινές 18.00-21.00, Σαββατοκύριακα 11.00-15.00
Χώρος: παλιό Bibliothèque, Βαλτετσίου και λαμαρίνες γωνία, Πλατεία Εξαρχείων

H Weirdwave, από τις 4 Ιανουαρίου παρουσιάζει στους κινηματογράφους την ταινία Λίμνη Φάλκον της Σαρλότ Λεμπόν, μία νεανική ταινία ενηλικίωσης που συναρπάζει με τη διεισδυτική ματιά της στον τρικυμιώδη και συχνά δυσβάσταχτο ψυχισμό των εφήβων.

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας έχει ετοιμάσει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με πρωτότυπα εκπαιδευτικά και βιωματικά εργαστήρια αλλά και θεματικές εμπειρίες επίσκεψης για να γεμίσει δημιουργικά τις εορταστικές ημέρες των μικρών και των μεγάλων του φίλων. Η ομάδα των Μουσειοπαιδαγωγών του Μουσείου εμπνεύστηκε από την αγαπημένη γιορτή...

Δεν ξεκίνησε ως χριστουγεννιάτικη ταινία αλλά κατέχει μια θέση σε κάθε λίστα με ταινίες για την εορταστική περίοδο. Δεν ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες, αλλά η δημοφιλία της αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Η πλατεία Ομονοίας φορά τα καλά της φέτος! Ίσως σε αυτό να συμβάλλει ότι και το νέο Μινιόν φωταγωγήθηκε φέτος δίπλα της και ανυπομονεί να το καλοσωρίσει μαζί με τους Αθηναίους με το νέο έτος που έρχεται... Όπως και νάχει η Ομόνοια ξεχωρίζει φέτος!