Χαλάει ο καιρός: Τρεις εποχές την επόμενη εβδομάδα, η πρόγνωση Αρναούτογλου

2024-04-14

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με νεότερη πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, θα σημειωθούν αξιόλογες βροχές σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook δείχνει τους χάρτες με τις περιοχές όπου αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές το διήμερο Τετάρτη (17/4) και Πέμπτη (18/4) και σημείωσε πως ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με φθινοπωρινά - κατά διαστήματα - στοιχεία στα νότια, ενώ «τρεις εποχές» θα έχουν τα ορεινά και τα βόρεια τις χώρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Αλλάζει αλλά κατά τόπους το σκηνικό του καιρού προς τα μέσα της νέας εβδομάδας!

- Ανοιξιάτικος με φθινοπωρινά κατά διαστήματα στοιχεία στα νότια
-Τρεις εποχές στα ορεινά και τα βόρεια τις επόμενες 6 με 7 ημέρες ίσως και με πρόσκαιρα χειμωνιάτικες... αποχρώσεις σε σχετικά μεγάλα όμως υψόμετρα της βόρειας κυρίως χώρας προς τα τέλη της εβδομάδας!

Στη μοιρασιά των αναγκαίων βροχών κερδισμένες δείχνουν αρχικά αρκετές δυτικές και βορειες περιοχές (οι χάρτες κάτω δείχνουν τις περιοχές που φαίνεται να επηρεάζονται από αξιόλογες βροχές την ερχόμενη Τετάρτη-Πέμπτη)

Σχετικά ευοίωνες δείχνουν και με τα σημερινά στοιχεία οι προοπτικές προς τα τέλη της εβδομάδας για κάπως πιο αξιόλογες βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας πλην ίσως των νοτίων νησιωτικών τμημάτων. Σταδιακή και κατά τόπους αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας προς τα μέσα της εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές της χώρας!

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών της νέας εβδομάδας θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων.
Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτησεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη!»