Εκπαιδευτικά προγράμματα για άνω των 60 και 65 ετών στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

2023-09-25

Δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για ηλικίες άνω των 60 και 65 ετών θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, σε συνεργασία με την ομάδα της People Behind.

Σκέφτομαι και Γράφω | Για ηλικίες 60+

Μετά τους επιτυχημένους πρώτους κύκλους της άνοιξης και του καλοκαιριού, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης διοργανώνει ξανά σειρά εργαστηρίων και δράσεων για ανθρώπους ηλικίας 60+. Στόχος των ανθρώπων της Αγοράς και της ομάδας People Behind είναι να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν κόσμο για όλες τις ηλικίες.

Σε αυτό το εργαστήριο μαθαίνουμε τεχνικές γραφής, ώστε να μπορούμε να αφηγηθούμε μια ιστορία, δική μας ή φανταστική, στους άλλους. Γνωρίζουμε τον κόσμο της γραφής μέσα από τα στάδια της δημιουργίας της αφήγησης και γράφουμε τη δική μας ιστορία.

Εργαλεία του εργαστηρίου είναι οι ασκήσεις δημιουργικής γραφής εμπλουτισμένες με τεχνικές νοητικής και συναισθηματικής χαρτογράφησης και τεχνικές ενίσχυσης της παρατηρητικότητας.

Η Αγορά επιστρέφει δυναμικά στη γειτονιά και μαζί της φέρνει την ελπίδα για ένα μέλλον που θα μας χωράει όλους!

Ημερομηνίες > Κάθε Τετάρτη 4, 11, 18, 25 Οκτωβρίου 1, 08, 15, 22, 29 Νοεμβρίου 6, 13, 20 Δεκεμβρίου

Ώρες: 10.00-12.00

Χώρος διεξαγωγής: Creative Lab 2 (εντός της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης)

Πληροφορίες: hello@dak.com.gr & 210 4400545

Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ ανά κύκλο τεσσάρων μαθημάτων Προσοχή: Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο κύκλους των τεσσάρων μαθημάτων. Το κάθε εισιτήριο ισχύει για τις 4 ημερομηνίες του κάθε κύκλου, και πρέπει να επικυρώνεται κάθε φορά στην είσοδο του χώρου διεξαγωγής.

ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ; Για ηλικίες άνω των 65

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης διοργανώνει σειρά εργαστηρίων και δράσεων για ανθρώπους ηλικίας 65+. Στόχος των ανθρώπων της Αγοράς και της ομάδας People Behind είναι να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν κόσμο για όλες τις ηλικίες.

Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές συσκευές, να σερφάρουμε στο διαδίκτυο, να αναζητούμε χρήσιμες πληροφορίες, να επικοινωνούμε με φίλους και συγγενείς διαδικτυακά και να πραγματοποιούμε συναλλαγές με το Δημόσιο. Δεν χρειάζεται να έχουμε καμία προηγούμενη εμπειρία. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για μάθηση και.. ίσως λίγο διάβασμα!

Η Αγορά επιστρέφει στη γειτονιά και μαζί της φέρνει την ελπίδα για ένα μέλλον που θα μας χωράει όλους!

Ημερομηνίες > κάθε Δευτέρα 2, 9, 16, 23, 30 Οκτωβρίου 6, 13, 20, 27 Νοεμβρίου 4, 11, 18 Δεκεμβρίου

Ώρες: 10:00 – 12:00 Χώρος διεξαγωγής: Creative Lab 1 (εντός της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης)

Πληροφορίες: hello@dak.com.gr & 210 4400545

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ ανά κύκλο τεσσάρων μαθημάτων

Προσοχή: Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις κύκλους των τεσσάρων μαθημάτων. Το κάθε εισιτήριο ισχύει για τις 4 ημερομηνίες του κάθε κύκλου, και πρέπει να επικυρώνεται κάθε φορά στην είσοδο του χώρου διεξαγωγής.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.