Τον Ιούλιο θα σηκώσει αυλαία το Φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού 2020

2020-05-21

Τη σύσταση Ομάδας Εργασίας του Δήμου για την προετοιμασία και ορθή διενέργεια του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, όπως κάθε χρόνο αποφάσισε με απόφαση του ο Δήμαρχος.

Μεγάλη αλλαγή για το φετινό φεστιβάλ αποτελεί φυσικά η μείωση της περιόδου λόγω των περιοριστικών μέτρων όμως όπως προμηνύει η απόφαση πρόκειται να λειτουργήσει τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020.

Εκτός της επιτροπής βρέθηκαν οι σταθερές παρουσίες τα τελευταία χρόνια από την παράταξη του Δημάρχου και πρώην αντιδήμαρχοι Μιμή Ρουφογάλη και Ειρήνη Βεντουζά οι οποίες αντικαταστάθηκαν από την εντεταλμένη Πολιτισμού Βίκυ Νικάκη, που θα αναλαμβάνει και το συντονισμό της Επιτροπής σε περίπτωση κωλύματος του Δημάρχου.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τους:
1. Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού, Πρόεδρος
2. Βικτωρία (Βίκυ) Νικάκη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού, Αντιπρόεδρος
3. Ευτυχία Μοσχάκη, Ηθοποιός,
4. Αναστασία Αντωνοπούλου, Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων, Τοπικό
Παράρτημα Παπάγου - Χολαργού,
5. Ευγενία (Ελίνα) Παπαθεοδώρου, Δικηγόρος,
6. Δέσποινα (Νανά) Παπαδογεωργάκη, Δικηγόρος,
7. Μαρία Τρούλη, Δημόσιες Σχέσεις,
8. Κυράνη (Ράνυ) Γεωργουδάκη, Εικαστικός.

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι:
- Η αξιολόγηση των προτάσεων του προγράμματος,
- H ομαλή και εύρυθμη διεξαγωγή του Φεστιβάλ,
- Η προβολή των παραστάσεων και γενικά του προγράμματος του Φεστιβάλ στο ευρύ κοινό.
- Εξεύρεση χορηγών και υποστηρικτών,
- Εξεύρεση και συντονισμός ομάδας εθελοντών,

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»

Ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού και την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων, με λαμπτήρες τύπου led καθώς και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, σε κάθε γωνιά της πόλης, μετά την...

Θεσπίστηκαν κίνητρα για την εθελοντική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, βασικός πυρήνας του οποίου αποτέλεσε η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας.

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ ο προϋπολογισμός για το έτος 2024. Κατά την πάγια πολιτική της διοίκησης της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, τα οικονομικά στοιχεία δεν ανακοινώνονται, καταστρατηγώντας τη λογική της διαφάνειας που επιβάλει η «Διαύγεια». Την ίδια πολιτική ακολουθεί η ΕΡΤ και στο κόστος των σειρών. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για δημόσιο...

H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, σε συνέχεια των δύο sold out εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχονται πάνω «Σ' ένα κύμα του Νότου» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι.

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για την κατασκευή πέντε παιδικών χαρών για φιλοξενία παιδιών με ειδικές ανάγκες στους πέντε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για το την ολοκλήρωση του έργου στο «Σπίτι του Ηθοποιού», με τη δημιουργία επιπλέον κοιτώνων, αλλά και κοινόχρηστων χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, παρουσόαασε επτά προτάσεις του Συνδυασμού «Αθήνα ΤΩΡΑ» ώστε να μην βουλιάζει η πρωτεύουσα με την πρώτη καταιγίδα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:
– Πρέπει να καθαριστούν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων.
– Να καταγραφούν πλήρως τα υφιστάμενα δίκτυα ομβρίων υδάτων, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ έως τώρα
– Να...

Οι παλιοί Κυψελιώτες θα χαρούν (μπορεί και λίγο να συγκινηθούν) να μάθουν ότι η αλλοτινή Ύρια, στη γωνία Θήρας και Δροσοπούλου, ζει μια δεύτερη ζωή πλέον ως Λογιότατος στο πανέμορφο νεοκλασικό του 1922, με την γλυκύτατη αυλίτσα.

Η 7η Δημοτική Κοινότητα απέκτησε για πρώτη φορά Δημοτικό Ιατρείο - Σε λειτουργία η πλήρως εξοπλισμένη δομή πρωτοβάθμιας υγείας του Δήμου Αθηναίων στους Αμπελόκηπους - Κ. Μπακογιάννης: «Επτά στα επτά - Κάθε κοινότητα της Αθήνας διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο Δημοτικό Ιατρείο, ανοιχτό για όλους τους δημότες»

Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως μια μαρμάρινη κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ρωμαϊκής τεχνοτροπίας, του 2ου μ.Χ. αιώνα, στο αρχαίο θέατρο της Προυσιάδας προς τω Υπίω.