Τον Ιούλιο θα σηκώσει αυλαία το Φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού 2020

2020-05-21

Τη σύσταση Ομάδας Εργασίας του Δήμου για την προετοιμασία και ορθή διενέργεια του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, όπως κάθε χρόνο αποφάσισε με απόφαση του ο Δήμαρχος.

Μεγάλη αλλαγή για το φετινό φεστιβάλ αποτελεί φυσικά η μείωση της περιόδου λόγω των περιοριστικών μέτρων όμως όπως προμηνύει η απόφαση πρόκειται να λειτουργήσει τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020.

Εκτός της επιτροπής βρέθηκαν οι σταθερές παρουσίες τα τελευταία χρόνια από την παράταξη του Δημάρχου και πρώην αντιδήμαρχοι Μιμή Ρουφογάλη και Ειρήνη Βεντουζά οι οποίες αντικαταστάθηκαν από την εντεταλμένη Πολιτισμού Βίκυ Νικάκη, που θα αναλαμβάνει και το συντονισμό της Επιτροπής σε περίπτωση κωλύματος του Δημάρχου.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τους:
1. Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού, Πρόεδρος
2. Βικτωρία (Βίκυ) Νικάκη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού, Αντιπρόεδρος
3. Ευτυχία Μοσχάκη, Ηθοποιός,
4. Αναστασία Αντωνοπούλου, Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων, Τοπικό
Παράρτημα Παπάγου - Χολαργού,
5. Ευγενία (Ελίνα) Παπαθεοδώρου, Δικηγόρος,
6. Δέσποινα (Νανά) Παπαδογεωργάκη, Δικηγόρος,
7. Μαρία Τρούλη, Δημόσιες Σχέσεις,
8. Κυράνη (Ράνυ) Γεωργουδάκη, Εικαστικός.

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι:
- Η αξιολόγηση των προτάσεων του προγράμματος,
- H ομαλή και εύρυθμη διεξαγωγή του Φεστιβάλ,
- Η προβολή των παραστάσεων και γενικά του προγράμματος του Φεστιβάλ στο ευρύ κοινό.
- Εξεύρεση χορηγών και υποστηρικτών,
- Εξεύρεση και συντονισμός ομάδας εθελοντών,

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.

Ανοιχτό «παράθυρο» για την καταβολή του έκτακτου δώρου Πάσχα άφησε (ξενά) ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς υπογράμμισε πως «αν υπάρχει πλεόνασμα στον δημοσιονομικό χώρο, δεν το κρατάμε για εμάς αλλά το επιστρέφουμε στους φορολογούμενους πολίτες», μιλώντας (15/02) στο OPEN.

Ο αμερικανικός κολοσσός στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης OpenAI aφού «κατέκτησε» τον κόσμο με το ChatGPT, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παράγει κείμενο που προσπαθεί να μοιάζει γραμμένο από ανθρώπινο χέρι, ανακοίνωσε πως θέτει πλέον σε λειτουργία την εφαρμογή Sora (που στα ιαπωνικά σημαίνει «ουρανός»), η οποία θα έχει τη δυνατότητα να...

Πρόσκαιρα βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη (11.01.2024), με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο και τους ανέμους στο Αιγαίο να εμφανίζουν μερική εξασθένηση, ενώ βροχές αναμένονται από το απόγευμα στα νότια, καθώς και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Ένα πρωτότυπο σύστημα διαχείρισης του στόλου του ΟΑΣΘ, ώστε να βελτιωθεί η Αστική Συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής ειδοποίησης των προϊόντων που έληξαν και μπορούν να κομποστοποιηθούν, είναι μερικές μόνο από τις ιδέες των φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΙΠΑΕ που θα...

Σε κλίμα συγκίνησης στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου «Άννα Συνοδινού» στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» τελέστηκε η ορκωμοσία της νέας Δημάρχου Ιλίου Ανδριάνας Αλεβίζου Κουκουβίνου και των δημοτικών συμβούλων.

Η μουσική και τα τραγούδια που σφράγισαν το «Ρεμπέτικο», την ταινία-σταθμό στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, παρουσιάζονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σαράντα χρόνια μετά. Την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ, ο Σταύρος Ξαρχάκος, μαζί με είκοσι μουσικούς, τραγουδιστές και ψάλτες, μάς μεταφέρει τη συγκίνηση, το φως,...

Το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας υιοθέτησε σήμερα νομοσχέδιο για να μπει τέλος στην πρακτική της βρώσης και της πώλησης κρέατος σκύλου, μια κίνηση που θα καταστήσει παράνομη μια αμφιλεγόμενη πρακτική αιώνων, καθώς αυξάνεται η υποστήριξη προς τα ζώα συντροφιάς.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης ορίζει τους κατωτέρω Δημοτικούς Συμβούλους ως Αντιδημάρχους του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, με θητεία από 10/01/2024 έως και 9/1/2025, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, μεταβιβάζοντας σε αυτούς αρμοδιότητες ως εξής :

Μέτρα για την ακρίβεια ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι προμηθευτές που θα αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων δεν θα μπορούν να προχωρούν σε προωθητικές ενέργειας για τα συγκεκριμένα προϊόντα.