Βλαδίμηρος Κυριακίδης : Η καλοκαιρινή περιοδεία του

2020-05-20

Είναι από τους καλλιτέχνες που κινείται αθόρυβα τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση και οργανώνει πολύ προσεκτικά κάθε του βήμα. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μόλις ξεκίνησε τα γυρίσματα της τηλεοπτικής «Μουρμούρας» και προετοιμάζεται για την καλοκαιρινή περιοδεία του έργου «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει» της Κάρολ Κριπ. 

Είναι τα έργο στο οποίο πρωταγωνιστούσε τον περασμένο χειμώνα με τους Κρατερό Κατσούλη, Ναταλία Δραγούμη και Ευαγγελία Μουμούρη, πριν κλείσει απότομα το Ζίνα λόγω της πανδημίας.

Μαζί με τους σταθερούς συνεργάτες του στις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη συνεχίζουν να επενδύουν στο θέατρο και δεν οραματίζονται απλά την επόμενη ημέρα, αλλά μπαίνουν σε δράση. Έχοντας στα χέρια τους αυτό το έξυπνο έργο «ύμνο» στην τοξική φιλία, ξεκινούν από τις 15 Ιουλίου την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης από την Πετρούπολη και το θέατρο Πέτρας. Θα ακολουθήσει παράσταση στην Πάτρα και θα συνεχίσουν σε Κατράκειο, Ηλιούπολη, Παπάγου και αλλού ακολουθώντας τις οδηγίες των υπουργείων για την ασφαλή παρακολούθηση της παράστασης.

Στην καλοκαιρινή παράσταση με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη θα παραμείνουν η Ναταλία Δραγούμη και η Ευαγγελία Μουμούρη. Στην ομάδα προστίθεται ο Μέμος Μπεγνής σε αντικατάσταση του Κρατερού Κατσούλη. Να σας θυμίσουμε την υπόθεση: δύο ζευγάρια μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο ...φίλοι όπως πίστευαν.

Για το χειμώνα, αν όλα πάνε καλά με το θέμα της πανδημίας και τις απαγορεύσεις, οι επιχειρήσεις Τάγαρη και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης θα συνεργαστούν με τον Πέτρο Ζούλια για το ανέβασμα της «Παγίδας» του Ρομπέρ Τομά στο Ζίνα. Το αστυνομικό, γεμάτο ανατροπές έργο, το είχε ανεβάσει το 2012 ο Γιώργος Φρατζεσκάκης στο Eliart και οι Ρέππας-Παπαθανασίου το 2014, διασκευασμένο με τον τίτλο «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» στο Κάτια Δανδουλάκη. Είναι ένα έργο που «ενθαρρύνει τις καλές ερμηνείες» μας είπε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και μαζί του θα πρωταγωνιστήσουν ο Λεωνίδας Κακούρης, η Έφη Μουρίκη, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Μαρία Αντουλινάκη και ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Πηγή: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.

Το κέντρο του κόσμου στον τομέα της ρομποτικής θα γίνει από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου η Αθήνα. 190 αποστολές μαθητών από κάθε γωνία του πλανήτη θα ταξιδέψουν στην χώρα φέρνοντας τις ιδέες τους, την δημιουργικότητά τους, την καινοτομία αλλά κυρίως το όραμά τους με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για ένα βιώσιμο παγκόσμιο επισιτιστικό σύστημα.

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο e-ΕΦΚΑ την υλοποίηση της καινοτόμου πιλοτικής δράσης σχετικά με την πληροφόρηση ασφαλισμένων για το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, ξεκινώντας ήδη, μέσα στον Μάρτιο, τον δεύτερο κύκλο ενημέρωσης.