Το πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο (βίντεο)

2023-09-15
Επαναστατικό σκάφος υπόσχεται άμεση παροχής ιατρικής βοήθειας σε οποιοδήποτε σημείο δύσβατο ή απομακρυσμένο.
Επαναστατικό σκάφος υπόσχεται άμεση παροχής ιατρικής βοήθειας σε οποιοδήποτε σημείο δύσβατο ή απομακρυσμένο.

Η αμερικανική εταιρεία Jump Aero έλαβε χρηματοδότηση από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για να κατασκευάσει ένα ιπτάμενο όχημα που θα μπορεί να φτάνει γρήγορα σε σημεία που απαιτείται άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας. 

Η εταιρεία παρουσίασε το σκάφος που σχεδίασε το οποίο ονομάζεται JA1 Pulse και μοιάζει με ένα μεγάλο drone. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό σκάφος κάθετης απογείωσης/προσγείωσης (eVTOL) που μοιάζει με μεγάλο drone το οποίο διαθέτει μια καμπίνα χωρητικότητας δύο ατόμων.

Το σκάφος αυτό είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί ως ιπτάμενο ασθενοφόρο δηλαδή θα φέρει τον σχετικό ιατρικό εξοπλισμό και το πλήρωμα του θα είναι εκπαιδευμένο για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στα σημεία που θα κληθεί να πάει. Σύμφωνα με την εταιρεία το JA1 Pulse θα μπορεί να φτάσει μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων λεπτών σε σημεία που υπάρχει άμεση ανάγκη για παροχή ιατρικής βοήθειας και δεν μπορεί να φτάσει για διαφόρους λόγους γρήγορα οδικώς ή δια θαλάσσης αυτή η βοήθεια. Το σκάφος που διαθέτει οκτώ έλικες αναπτύσσει ταχύτητες που φτάνουν τα 450 χλμ./ώρα κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να πηγαίνει να παράσχει ιατρική βοήθεια σε αποστάσεις 50 χλμ. σε λιγότερα από οκτώ λεπτά μετά την απογείωση του.

Το πλήρωμα του σκάφους θα μπορεί να παράσχει γρήγορα τις πρώτες βοήθειες σε ένα ασθενή μέχρι να φτάσει κάποιο συμβατικό μέσο που θα τον παραλάβει και θα τον μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο. Η εταιρεία παροχής ιατρικής βοήθειας με χρήση ασθενοφόρων Falck Ambulance Services που εδρεύει στη Δανία παρήγγειλε από την Jump Aero αυτά τα σκάφη.

Naftemporiki.gr 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.