Το πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο (βίντεο)

2023-09-15
Επαναστατικό σκάφος υπόσχεται άμεση παροχής ιατρικής βοήθειας σε οποιοδήποτε σημείο δύσβατο ή απομακρυσμένο.
Επαναστατικό σκάφος υπόσχεται άμεση παροχής ιατρικής βοήθειας σε οποιοδήποτε σημείο δύσβατο ή απομακρυσμένο.

Η αμερικανική εταιρεία Jump Aero έλαβε χρηματοδότηση από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για να κατασκευάσει ένα ιπτάμενο όχημα που θα μπορεί να φτάνει γρήγορα σε σημεία που απαιτείται άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας. 

Η εταιρεία παρουσίασε το σκάφος που σχεδίασε το οποίο ονομάζεται JA1 Pulse και μοιάζει με ένα μεγάλο drone. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό σκάφος κάθετης απογείωσης/προσγείωσης (eVTOL) που μοιάζει με μεγάλο drone το οποίο διαθέτει μια καμπίνα χωρητικότητας δύο ατόμων.

Το σκάφος αυτό είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί ως ιπτάμενο ασθενοφόρο δηλαδή θα φέρει τον σχετικό ιατρικό εξοπλισμό και το πλήρωμα του θα είναι εκπαιδευμένο για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στα σημεία που θα κληθεί να πάει. Σύμφωνα με την εταιρεία το JA1 Pulse θα μπορεί να φτάσει μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων λεπτών σε σημεία που υπάρχει άμεση ανάγκη για παροχή ιατρικής βοήθειας και δεν μπορεί να φτάσει για διαφόρους λόγους γρήγορα οδικώς ή δια θαλάσσης αυτή η βοήθεια. Το σκάφος που διαθέτει οκτώ έλικες αναπτύσσει ταχύτητες που φτάνουν τα 450 χλμ./ώρα κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να πηγαίνει να παράσχει ιατρική βοήθεια σε αποστάσεις 50 χλμ. σε λιγότερα από οκτώ λεπτά μετά την απογείωση του.

Το πλήρωμα του σκάφους θα μπορεί να παράσχει γρήγορα τις πρώτες βοήθειες σε ένα ασθενή μέχρι να φτάσει κάποιο συμβατικό μέσο που θα τον παραλάβει και θα τον μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο. Η εταιρεία παροχής ιατρικής βοήθειας με χρήση ασθενοφόρων Falck Ambulance Services που εδρεύει στη Δανία παρήγγειλε από την Jump Aero αυτά τα σκάφη.

Naftemporiki.gr 

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

"Αθήνα Ψηλά" δεν είναι μόνο ένα σύνθημα είναι ο στόχος μας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Νίκη Αραμπατζή.