Το μουσικό συνέδριο Athens Music Week επιστρέφει για δεύτερη χρονιά τον Ιούνιο

2020-05-06

Το μουσικό συνέδριο Athens Music Week ανακοινώνει ότι επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, 16-21 Ιουνίου, 2020. Το Διεθνές Μουσικό Συνέδριο και Φεστιβάλ της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2019, πραγματοποιώντας δράσεις σε διάφορους χώρους της πόλης.

Η 2η έκδοση του συνεδρίου, προσαρμόζεται στις παρούσες συνθήκες και αναδιαμορφώνει τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του, συνδυάζοντας το φυσικό με το ψηφιακό περιβάλλον, με στόχο να φέρει όσο πιο κοντά γίνεται το ψηφιακό κοινό στην φυσική εμπειρία. Το πρόγραμμα του συνεδρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Athens Music Week goes Phygital!

Οι διαδικτυακές δραστηριότητες συνδυάζονται με φυσικά γεγονότα (πάνελ, εργαστήρια, ομιλίες, showcases) καθώς και ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες οδηγίες που αφορούν στη δημόσια υγεία.

Καθώς ο τομέας της μουσικής βιώνει τις συνέπειες της παγκόσμιας πανδημίας, το #AthensMusicWeek στηρίζει τον Μουσικό κλάδο επενδύοντας, φέτος, σε ψηφιακά εργαλεία και τεχνογνωσία με στόχο τη δημιουργία μίας μουσικής εβδομάδας υψηλής ποιότητας, στην οποία επαγγελματίες του χώρου, καλλιτέχνες, αλλά και μουσικόφιλοι από όλο τον κόσμο θα έχουν δωρεάν πρόσβαση.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.