Την 1η Ιουνίου κοντά μας τα θερινά σινεμά

2020-05-10

Τα θερινά σινεμά θα λειτουργήσουν με πληρότητα 40% για να τηρούνται οι αποστάσεις και ειδικές διαδικασίες εισόδου και εξόδου.

Την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα θα ξεκινήσει η λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού, οι θερινοί κινηματογράφοι θα μπορούν να λειτουργούν εφόσον παρθούν ειδικά μέτρα προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των σειρών καθισμάτων έχει οριστεί στο 1,5 μέτρο, ενώ το όριο πληρότητας στο 40% ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου, συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος σε όσους αποφασίσουν να πάνε σε έναν θερινό κινηματογράφο.

Παράλληλα θα ισχύσουν ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής και ειδικές διαδικασίες ρύθμισης της ροής εισόδου και εξόδου του κοινού από τους κινηματογράφους οι οποίες θα γίνουν γνωστές μέσω εγκυκλίου τις επόμενες μέρες.

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»

Ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού και την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων, με λαμπτήρες τύπου led καθώς και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, σε κάθε γωνιά της πόλης, μετά την...

Θεσπίστηκαν κίνητρα για την εθελοντική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, βασικός πυρήνας του οποίου αποτέλεσε η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας.

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ ο προϋπολογισμός για το έτος 2024. Κατά την πάγια πολιτική της διοίκησης της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, τα οικονομικά στοιχεία δεν ανακοινώνονται, καταστρατηγώντας τη λογική της διαφάνειας που επιβάλει η «Διαύγεια». Την ίδια πολιτική ακολουθεί η ΕΡΤ και στο κόστος των σειρών. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για δημόσιο...

H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, σε συνέχεια των δύο sold out εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχονται πάνω «Σ' ένα κύμα του Νότου» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι.