Την 1η Ιουνίου κοντά μας τα θερινά σινεμά

2020-05-10

Τα θερινά σινεμά θα λειτουργήσουν με πληρότητα 40% για να τηρούνται οι αποστάσεις και ειδικές διαδικασίες εισόδου και εξόδου.

Την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα θα ξεκινήσει η λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού, οι θερινοί κινηματογράφοι θα μπορούν να λειτουργούν εφόσον παρθούν ειδικά μέτρα προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των σειρών καθισμάτων έχει οριστεί στο 1,5 μέτρο, ενώ το όριο πληρότητας στο 40% ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου, συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος σε όσους αποφασίσουν να πάνε σε έναν θερινό κινηματογράφο.

Παράλληλα θα ισχύσουν ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής και ειδικές διαδικασίες ρύθμισης της ροής εισόδου και εξόδου του κοινού από τους κινηματογράφους οι οποίες θα γίνουν γνωστές μέσω εγκυκλίου τις επόμενες μέρες.

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο e-ΕΦΚΑ την υλοποίηση της καινοτόμου πιλοτικής δράσης σχετικά με την πληροφόρηση ασφαλισμένων για το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, ξεκινώντας ήδη, μέσα στον Μάρτιο, τον δεύτερο κύκλο ενημέρωσης.

Έναν ρομποτικό βοηθό αγορών στο σούπερ μάρκετ για άτομα με προβλήματα όρασης σχεδίασαν μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (ενταγμένου στο ΑΠΘ).

Αλλαγές στα ωράρια των φορτοεκφορτώσεων εμπορικών επιχειρήσεων της Αθήνας, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλώντας στο συνέδριο της ΕΣΕΕ «Future of Retail 2024» που διεξάγεται στην Τεχνόπολη.