Ταξιδιωτικές Οδηγίες» – Τα Μεσόγεια με το βλέμμα των περιηγητών

2023-09-10

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στις «Ταξιδιωτικές Οδηγίες», μια πολυμορφική εκδήλωση του Θεάτρου «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ» για τα παλιά Μεσόγεια, μέσα από τη «ματιά» περιηγητών των περασμένων αιώνων, που κάνει «στάση» την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20.30, στον ανανεωμένο χώρο του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Μαρκοπούλου.

Η έκδοση ενός βιβλίου με ταξιδιωτικές οδηγίες για τα Μεσόγεια και ειδικά για το Μαρκόπουλο, γίνεται ιστορία που ζωντανεύει και παρουσιάζει παραστατικά, καταγραφές και εικόνες, μουσικές και τραγούδια, ατμόσφαιρες και ήχους.

Μέσα από τη δραματοποίηση αποσπασμάτων από εκδόσεις και καταγραφές, αναβιώνει μπροστά μας η ζωή των παλιών Μαρκοπουλιωτών, οι κύριες ασχολίες τους μέσα στη μέρα, οι παραδόσεις τους, σκιαγραφώντας παράλληλα το ρόλο της θρησκείας και της παιδείας στο Μαρκόπουλο των προγόνων μας.

Συμμετέχουν:

• 15 Ηθοποιοί και μέλη από τα εργαστήρια του Θεάτρου, στην παρουσίαση των θεατροποιημένων σκηνών και των αφηγήσεων
• 4 μουσικοί, ντύνουν την παρουσίαση μουσικά και τραγουδιστικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.