Τα νέα iPhone και τη νέα σειρά έξυπνων ρολογιών της παρουσίασε η Apple

2023-09-12

H Apple παρουσίασε σήμερα το βράδυ τις νέες ναυαρχίδες της στον τομέα των κινητών τηλεφώνων αλλά και κάποια ακόμη νέα gadgets. Τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro έρχονται με πρώτη και πιο σημαντική διαφορά με τα προηγούμενα μοντέλα την θύρα USB για φόρτιση και σύνδεση με υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. 

Η Apple αρνούνταν πεισματικά τη χρήση USB θύρας επιμένοντας στη δική της θύρα Lightning αλλά η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία την υποχρέωσε να τοποθετήσει την νέα θύρα για να παραμείνει ενεργή στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι διαστάσεις του θα είναι στις 6.1 και 6.7 ίντσες για τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro και στις 6.7 ίντσες για τα iPhone 15 Plus και iPhone 15 Pro Max. Η τιμή για το iPhone 15 είναι 799 δολάρια και για το iPhone Plus 899 δολάρια. Αναβάθμιση στην ισχύ και λειτουργία των καμερών των νέων iPhones με χρήση και τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για να κάνουν ακόμη πιο συναρπαστική τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Ακόμη μικρότερα πλαίσια για αύξηση του χώρου οθόνης και υλικά που κάνουν πιο ελαφρές τις νέες συσκευές σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα είναι δύο ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία. Η οθόνη είναι OLED Super Retina XDR που προσφέρει μεγαλύτερη φωτεινότητα από τα προηγούμενα μοντέλα. Στην παρουσίαση εμφανίστηκαν συσκευές σε ροζ, μπλε, μαύρο, κίτρινο και πράσινο χρώμα. Τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης βοηθά στην απομόνωση της φωνής του κατόχου της συσκευής από τον θόρυβο που υπάρχει στο σημείο στο οποίο βρίσκεται.

Παρουσιάστηκε επίσης η νέα σειρά Apple Watch με υψηλότερες επιδόσεις σε όλα τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά και νέα συστήματα επικοινωνίας αλλά και νέες δυνατότητες καταγραφής δεδομένων είτε αυτά αφορούν την δραστηριότητα που ασκεί κάποιος (π.χ χρόνος, ταχύτητα, ύψος, πυξίδα κ.α.) είτε ιατρικά δεδομένα. Τα έξυπνα ρολόγια μπορούν να λειτουργούν και ως τηλέφωνα ενώ συνδέονται με τα iPhones αλλά και τον ψηφιακό βοηθό της Apple, τη Siri. Οι τιμές των νέων έξυπνων ρολογιών ξεκινούν από 399 δολάρια και καταλήγουν στα 799 δολάρια.

Naftemporiki.gr

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»