Τα νέα iPhone και τη νέα σειρά έξυπνων ρολογιών της παρουσίασε η Apple

2023-09-12

H Apple παρουσίασε σήμερα το βράδυ τις νέες ναυαρχίδες της στον τομέα των κινητών τηλεφώνων αλλά και κάποια ακόμη νέα gadgets. Τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro έρχονται με πρώτη και πιο σημαντική διαφορά με τα προηγούμενα μοντέλα την θύρα USB για φόρτιση και σύνδεση με υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. 

Η Apple αρνούνταν πεισματικά τη χρήση USB θύρας επιμένοντας στη δική της θύρα Lightning αλλά η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία την υποχρέωσε να τοποθετήσει την νέα θύρα για να παραμείνει ενεργή στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι διαστάσεις του θα είναι στις 6.1 και 6.7 ίντσες για τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro και στις 6.7 ίντσες για τα iPhone 15 Plus και iPhone 15 Pro Max. Η τιμή για το iPhone 15 είναι 799 δολάρια και για το iPhone Plus 899 δολάρια. Αναβάθμιση στην ισχύ και λειτουργία των καμερών των νέων iPhones με χρήση και τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για να κάνουν ακόμη πιο συναρπαστική τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Ακόμη μικρότερα πλαίσια για αύξηση του χώρου οθόνης και υλικά που κάνουν πιο ελαφρές τις νέες συσκευές σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα είναι δύο ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία. Η οθόνη είναι OLED Super Retina XDR που προσφέρει μεγαλύτερη φωτεινότητα από τα προηγούμενα μοντέλα. Στην παρουσίαση εμφανίστηκαν συσκευές σε ροζ, μπλε, μαύρο, κίτρινο και πράσινο χρώμα. Τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης βοηθά στην απομόνωση της φωνής του κατόχου της συσκευής από τον θόρυβο που υπάρχει στο σημείο στο οποίο βρίσκεται.

Παρουσιάστηκε επίσης η νέα σειρά Apple Watch με υψηλότερες επιδόσεις σε όλα τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά και νέα συστήματα επικοινωνίας αλλά και νέες δυνατότητες καταγραφής δεδομένων είτε αυτά αφορούν την δραστηριότητα που ασκεί κάποιος (π.χ χρόνος, ταχύτητα, ύψος, πυξίδα κ.α.) είτε ιατρικά δεδομένα. Τα έξυπνα ρολόγια μπορούν να λειτουργούν και ως τηλέφωνα ενώ συνδέονται με τα iPhones αλλά και τον ψηφιακό βοηθό της Apple, τη Siri. Οι τιμές των νέων έξυπνων ρολογιών ξεκινούν από 399 δολάρια και καταλήγουν στα 799 δολάρια.

Naftemporiki.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.