Τα Αρχεία του Κράτους στη Nova!

2023-09-10

Υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στην Κοινωνία της Πληροφορίας και την Nova για το έργο "ασφαλής αποθήκευση φυσικών αρχείων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα" προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ.

Υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στην Κοινωνία της Πληροφορίας και την Nova για το έργο "ασφαλής αποθήκευση φυσικών αρχείων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα" προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά στην παροχή υπηρεσιών εγκιβωτισμού, καταγραφής, μεταφοράς, ασφαλούς φύλαξης και ασφαλούς διαχείρισης αρχείου δημοσίων φορέων του Δημοσίου, Γενικής και Κεντρικής Κυβέρνησης καθώς και ΟΤΑ α' και β' βαθμού. Ο συνολικός όγκος αρχείου που αναμένεται να εγκιβωτιστεί και να φυλαχθεί για χρονικό διάστημα έως δύο έτη εκτιμάται σε 1.440.000 κιβώτια που αναλογεί σε περίπου 65.000.000 αρχεία ή άλλως σε 5.760.000 φακέλους. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται αναλυτικότερα, η μελέτη Εφαρμογής που περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης για την μεθοδολογία εκτέλεσης – αρχειοθέτησης του αρχείου, διασφάλισης της ποιότητας του έργου καθώς και διαστασιοποίησης των φορέων (σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους), η ανάπτυξη πλατφόρμας και η ψηφιοποίηση. Όπως σημειώνεται στην προκήρυξη, η καλύτερη πρόσβαση στα αρχεία αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους και στην απελευθέρωση πόρων.

Υπεργολάβοι του έργου έχουν οριστεί οι εταιρείες Iron Mountain, Αρχειοθήκη και Record Hubs

ictplus.gr

Τη σύμβαση προμήθειας 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Απριλίου, υπέγραψε, σήμερα 3/10 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τον Chief Executive Officer Europe της «YUTONG BUS CO. LTD», Jack Li, παρουσία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών,...

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...