Συγγραφείς ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μυθιστόρημα- σίριαλ: Γράφουν ο ένας μετά τον άλλο τα κεφάλαια

2020-04-29

Μια ομάδα συγγραφέων στην Πορτογαλία βρήκαν τον ιδανικό τρόπο για να περάσουν την καραντίνα τόσο οι ίδιοι, όσο και οι αναγνώστες τους. Συνεργάζονται σε ένα μυθιστόρημα- σίριαλ. 

 Η ιδέα ήταν της Ανα Μαργκαρίδα ντε Καρβάλιο, που κάλεσε τους συναδέλφους της συγγραφείς να γράψουν ένα συλλογικό μυθιστόρημα όταν ανακοινώθηκε η καραντίνα στην Πορτογαλία. Στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 40 που έπιασαν δουλειά. Κάθε ένας έχει 24 ώρες για να «απαντήσει» στο κεφάλαιο που έγραψε ο προηγούμενος. 

Συγγραφείς στην Πορτογαλία συνεργάζονται στη συγγραφή μυθιστορήματος εν μέσω της καραντίνας!

Κάθε μεσημέρι στο διαδίκτυο δημοσιεύεται το νέο κεφάλαιο. Το ξεκίνημα της ιστορίας του Bode Insiratorio, όπως ονομάστηκε αυτό το εγχείρημα, είναι άκρως επίκαιρο. Μια ομάδα επιστημόνων προσπαθεί να βρει τη θεραπεία για έναν ιό που προκάλεσε πανδημία. Μετά την ανταπόκριση που βρήκε στην Πορτογαλία αυτό το βιβλίο- σίριαλ, ήδη μεταφράζεται και δημοσιεύεται στα αγγλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά αλλά και τα ολλανδικά. 

«Παρά την τρέχουσα αποκάλυψη, θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε ακόμη εδώ, σε επαφή με τον κόσμο. Εργαζόμαστε χωρίς δίχτυ ασφαλείας, χωρίς χρόνο για διορθώσεις, αλλαγές. Για την ώρα, θέλουμε να προσφέρουμε μια απόδραση στην έμπνευση. Και μία ημέρα, όταν τελειώσει η πανδημία, θα επιστρέψουμε στο να εμπνεόμαστε ελεύθερα. Όταν ο κόσμος ανοίξει ξανά, θα είμαστε εδώ για να σας δεχθούμε με ανοιχτές αγκάλες», ανέφεραν οι συγγραφείς σε κοινή δήλωσή τους.

 «Σκέφτηκα ότι θα ήταν πιο ενδιαφέρον να "σπάσουμε" τους τοίχους γύρω μας μέσω της λογοτεχνίας και να παρακάμψουμε την κοινωνική απομόνωση, αντί να αφοσιωθώ στο να γράψω ένα δικό μου βιβλίο και να φτιάξω ένα ημερολόγιο καραντίνας, περιγράφοντας ταξίδια μέσα στο δωμάτιό μου, όπως ο Xavier de Maistre», δήλωσε από την πλευρά της η ντε Καρβάλιο που εμπνεύστηκε το εγχείρημα, κάνοντας αναφορά στον Γάλλο συγγραφέα ο οποίος το 1794 έγραψε ένα βιβλίο για το πώς ένας νεαρός που ήταν φυλακισμένος για έξι εβδομάδες στο δωμάτιό του έβλεπε τα έπιπλα ως σκηνές ενός ταξιδιού σε μια παράξενη χώρα.

Με πληροφορίες από Guardian & lifo.gr

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.