Συγγραφείς ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μυθιστόρημα- σίριαλ: Γράφουν ο ένας μετά τον άλλο τα κεφάλαια

2020-04-29

Μια ομάδα συγγραφέων στην Πορτογαλία βρήκαν τον ιδανικό τρόπο για να περάσουν την καραντίνα τόσο οι ίδιοι, όσο και οι αναγνώστες τους. Συνεργάζονται σε ένα μυθιστόρημα- σίριαλ. 

 Η ιδέα ήταν της Ανα Μαργκαρίδα ντε Καρβάλιο, που κάλεσε τους συναδέλφους της συγγραφείς να γράψουν ένα συλλογικό μυθιστόρημα όταν ανακοινώθηκε η καραντίνα στην Πορτογαλία. Στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 40 που έπιασαν δουλειά. Κάθε ένας έχει 24 ώρες για να «απαντήσει» στο κεφάλαιο που έγραψε ο προηγούμενος. 

Συγγραφείς στην Πορτογαλία συνεργάζονται στη συγγραφή μυθιστορήματος εν μέσω της καραντίνας!

Κάθε μεσημέρι στο διαδίκτυο δημοσιεύεται το νέο κεφάλαιο. Το ξεκίνημα της ιστορίας του Bode Insiratorio, όπως ονομάστηκε αυτό το εγχείρημα, είναι άκρως επίκαιρο. Μια ομάδα επιστημόνων προσπαθεί να βρει τη θεραπεία για έναν ιό που προκάλεσε πανδημία. Μετά την ανταπόκριση που βρήκε στην Πορτογαλία αυτό το βιβλίο- σίριαλ, ήδη μεταφράζεται και δημοσιεύεται στα αγγλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά αλλά και τα ολλανδικά. 

«Παρά την τρέχουσα αποκάλυψη, θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε ακόμη εδώ, σε επαφή με τον κόσμο. Εργαζόμαστε χωρίς δίχτυ ασφαλείας, χωρίς χρόνο για διορθώσεις, αλλαγές. Για την ώρα, θέλουμε να προσφέρουμε μια απόδραση στην έμπνευση. Και μία ημέρα, όταν τελειώσει η πανδημία, θα επιστρέψουμε στο να εμπνεόμαστε ελεύθερα. Όταν ο κόσμος ανοίξει ξανά, θα είμαστε εδώ για να σας δεχθούμε με ανοιχτές αγκάλες», ανέφεραν οι συγγραφείς σε κοινή δήλωσή τους.

 «Σκέφτηκα ότι θα ήταν πιο ενδιαφέρον να "σπάσουμε" τους τοίχους γύρω μας μέσω της λογοτεχνίας και να παρακάμψουμε την κοινωνική απομόνωση, αντί να αφοσιωθώ στο να γράψω ένα δικό μου βιβλίο και να φτιάξω ένα ημερολόγιο καραντίνας, περιγράφοντας ταξίδια μέσα στο δωμάτιό μου, όπως ο Xavier de Maistre», δήλωσε από την πλευρά της η ντε Καρβάλιο που εμπνεύστηκε το εγχείρημα, κάνοντας αναφορά στον Γάλλο συγγραφέα ο οποίος το 1794 έγραψε ένα βιβλίο για το πώς ένας νεαρός που ήταν φυλακισμένος για έξι εβδομάδες στο δωμάτιό του έβλεπε τα έπιπλα ως σκηνές ενός ταξιδιού σε μια παράξενη χώρα.

Με πληροφορίες από Guardian & lifo.gr

Τη σύμβαση προμήθειας 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Απριλίου, υπέγραψε, σήμερα 3/10 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τον Chief Executive Officer Europe της «YUTONG BUS CO. LTD», Jack Li, παρουσία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών,...

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...