Σοκαριστικό βίντεο drone από τις καμένες εκτάσεις του Έβρου - Αδιανόητη οικολογική καταστροφή

2023-09-04

Η απόλυτη καταστροφή του Έβρου από τις πυρκαγιές αποτυπώνεται σε βίντεο από drone του Simon Kratz.

Στο βίντεο φαίνονται οι καμένες εκτάσεις από τη Δαδιά, τη Μελιά, την Πυλαία, το αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας Ζώνης, τη Μάκρη, τον παλαιό δρόμο Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής καθώς την Εγνατία οδό.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά στον Έβρο καίει για 16η μέρα και, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως την 02.09.2023, 11:31 τοπική ώρα).

Όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο, πρόκειται για ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή ενώ τεράστιο χτύπημα έχει δεχθεί και η πανίδα του Έβρου, όπου μαρτυρικό θάνατο βρήκαν χιλιάδες ζώα.


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.