Σοκαριστικό βίντεο drone από τις καμένες εκτάσεις του Έβρου - Αδιανόητη οικολογική καταστροφή

2023-09-04

Η απόλυτη καταστροφή του Έβρου από τις πυρκαγιές αποτυπώνεται σε βίντεο από drone του Simon Kratz.

Στο βίντεο φαίνονται οι καμένες εκτάσεις από τη Δαδιά, τη Μελιά, την Πυλαία, το αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας Ζώνης, τη Μάκρη, τον παλαιό δρόμο Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής καθώς την Εγνατία οδό.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά στον Έβρο καίει για 16η μέρα και, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως την 02.09.2023, 11:31 τοπική ώρα).

Όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο, πρόκειται για ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή ενώ τεράστιο χτύπημα έχει δεχθεί και η πανίδα του Έβρου, όπου μαρτυρικό θάνατο βρήκαν χιλιάδες ζώα.


Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

"Αθήνα Ψηλά" δεν είναι μόνο ένα σύνθημα είναι ο στόχος μας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Νίκη Αραμπατζή.