Σοκαριστικό βίντεο drone από τις καμένες εκτάσεις του Έβρου - Αδιανόητη οικολογική καταστροφή

2023-09-04

Η απόλυτη καταστροφή του Έβρου από τις πυρκαγιές αποτυπώνεται σε βίντεο από drone του Simon Kratz.

Στο βίντεο φαίνονται οι καμένες εκτάσεις από τη Δαδιά, τη Μελιά, την Πυλαία, το αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας Ζώνης, τη Μάκρη, τον παλαιό δρόμο Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής καθώς την Εγνατία οδό.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά στον Έβρο καίει για 16η μέρα και, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως την 02.09.2023, 11:31 τοπική ώρα).

Όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο, πρόκειται για ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή ενώ τεράστιο χτύπημα έχει δεχθεί και η πανίδα του Έβρου, όπου μαρτυρικό θάνατο βρήκαν χιλιάδες ζώα.


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.