Reuters: Αυτές οι χώρες θα στείλουν πρώτες τουρίστες στην Ελλάδα

2020-05-27

Γερμανία, Κύπρος και Ισραήλ συγκαταλέγονται μεταξύ των 20 με 25 χωρών, από τις οποίες η Ελλάδα θα επιτρέψει την είσοδο ταξιδιωτών χωρίς καραντίνα από τα μέσα Ιουνίου, εν μέσω της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, αλλά και των προσπαθειών της Αθήνας για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της ελληνικής οικονομίας και έναν από τους σημαντικούς μοχλούς για την ανάκαμψη από τη βαθιά ύφεση εξαιτίας του κορωνοϊού. 33 εκατ. τουρίστες επέλεξαν πέρυσι την Ελλάδα για διακοπές, αποφέροντας ταξιδιωτικά έσοδα 19 δισ. ευρώ.

«Θα υπάρξουν περίπου 20 με 25 χώρες, για τους πολίτες των οποίων θα επιτραπεί η είσοδος», ανέφερε στο Reuters κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι η λίστα θα περιλαμβάνει Κύπρο, Ισραήλ, καθώς και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Η πλήρης λίστας θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ήδη αναφέρει ότι από τις 15 Ιουνίου επιτρέπεται στους Γερμανούς να επισκεφθούν τη χώρα. Παράλληλα, έχει αναφέρει ότι από τα μέσα Ιουνίου θα επιτραπούν και διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενωρίτερα της προγραμματισμένης ημερομηνίας 1ης Ιουλίου.

Με βάση τα ισχύοντα δεδομένα, η Ελλάδα επιτρέπει σε πολίτες από όλες τις χώρες της Ε.Ε. πλην Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας να εισέλθουν στη χώρα -με διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»- υπόκεινται όμως σε καραντίνα 14 ημερών. Προς το παρόν δεν επιτρέπεται η είσοδος σε επισκέπτες από Βρετανία και άλλες, εκτός Ε.Ε. χώρες.

Μια άλλη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Reuters ότι οι ειδικοί συζητούν για το εάν οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε ελέγχους για Covid-19 προτού επισκεφθούν την Ελλάδα και το εάν θα γίνει σύσταση για ασφαλιστική κάλυψη για τέτοιου είδους λοιμώξεις.

Επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποκαταστήσει τις διεθνείς πτήσεις προς τα νησιά από 1ης Ιουλίου, έως τις 15 Ιουλίου όμως δεν θα επιτρέπει την είσοδο σε πολίτες από χώρες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων.

naftemporiki.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.

Το κέντρο του κόσμου στον τομέα της ρομποτικής θα γίνει από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου η Αθήνα. 190 αποστολές μαθητών από κάθε γωνία του πλανήτη θα ταξιδέψουν στην χώρα φέρνοντας τις ιδέες τους, την δημιουργικότητά τους, την καινοτομία αλλά κυρίως το όραμά τους με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για ένα βιώσιμο παγκόσμιο επισιτιστικό σύστημα.

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο e-ΕΦΚΑ την υλοποίηση της καινοτόμου πιλοτικής δράσης σχετικά με την πληροφόρηση ασφαλισμένων για το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, ξεκινώντας ήδη, μέσα στον Μάρτιο, τον δεύτερο κύκλο ενημέρωσης.