Reuters: Αυτές οι χώρες θα στείλουν πρώτες τουρίστες στην Ελλάδα

2020-05-27

Γερμανία, Κύπρος και Ισραήλ συγκαταλέγονται μεταξύ των 20 με 25 χωρών, από τις οποίες η Ελλάδα θα επιτρέψει την είσοδο ταξιδιωτών χωρίς καραντίνα από τα μέσα Ιουνίου, εν μέσω της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, αλλά και των προσπαθειών της Αθήνας για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της ελληνικής οικονομίας και έναν από τους σημαντικούς μοχλούς για την ανάκαμψη από τη βαθιά ύφεση εξαιτίας του κορωνοϊού. 33 εκατ. τουρίστες επέλεξαν πέρυσι την Ελλάδα για διακοπές, αποφέροντας ταξιδιωτικά έσοδα 19 δισ. ευρώ.

«Θα υπάρξουν περίπου 20 με 25 χώρες, για τους πολίτες των οποίων θα επιτραπεί η είσοδος», ανέφερε στο Reuters κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι η λίστα θα περιλαμβάνει Κύπρο, Ισραήλ, καθώς και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Η πλήρης λίστας θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ήδη αναφέρει ότι από τις 15 Ιουνίου επιτρέπεται στους Γερμανούς να επισκεφθούν τη χώρα. Παράλληλα, έχει αναφέρει ότι από τα μέσα Ιουνίου θα επιτραπούν και διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενωρίτερα της προγραμματισμένης ημερομηνίας 1ης Ιουλίου.

Με βάση τα ισχύοντα δεδομένα, η Ελλάδα επιτρέπει σε πολίτες από όλες τις χώρες της Ε.Ε. πλην Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας να εισέλθουν στη χώρα -με διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»- υπόκεινται όμως σε καραντίνα 14 ημερών. Προς το παρόν δεν επιτρέπεται η είσοδος σε επισκέπτες από Βρετανία και άλλες, εκτός Ε.Ε. χώρες.

Μια άλλη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Reuters ότι οι ειδικοί συζητούν για το εάν οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε ελέγχους για Covid-19 προτού επισκεφθούν την Ελλάδα και το εάν θα γίνει σύσταση για ασφαλιστική κάλυψη για τέτοιου είδους λοιμώξεις.

Επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποκαταστήσει τις διεθνείς πτήσεις προς τα νησιά από 1ης Ιουλίου, έως τις 15 Ιουλίου όμως δεν θα επιτρέπει την είσοδο σε πολίτες από χώρες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων.

naftemporiki.gr

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»

Ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού και την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων, με λαμπτήρες τύπου led καθώς και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, σε κάθε γωνιά της πόλης, μετά την...

Θεσπίστηκαν κίνητρα για την εθελοντική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, βασικός πυρήνας του οποίου αποτέλεσε η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας.

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ ο προϋπολογισμός για το έτος 2024. Κατά την πάγια πολιτική της διοίκησης της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, τα οικονομικά στοιχεία δεν ανακοινώνονται, καταστρατηγώντας τη λογική της διαφάνειας που επιβάλει η «Διαύγεια». Την ίδια πολιτική ακολουθεί η ΕΡΤ και στο κόστος των σειρών. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για δημόσιο...

H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, σε συνέχεια των δύο sold out εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχονται πάνω «Σ' ένα κύμα του Νότου» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι.

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για την κατασκευή πέντε παιδικών χαρών για φιλοξενία παιδιών με ειδικές ανάγκες στους πέντε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για το την ολοκλήρωση του έργου στο «Σπίτι του Ηθοποιού», με τη δημιουργία επιπλέον κοιτώνων, αλλά και κοινόχρηστων χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, παρουσόαασε επτά προτάσεις του Συνδυασμού «Αθήνα ΤΩΡΑ» ώστε να μην βουλιάζει η πρωτεύουσα με την πρώτη καταιγίδα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:
– Πρέπει να καθαριστούν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων.
– Να καταγραφούν πλήρως τα υφιστάμενα δίκτυα ομβρίων υδάτων, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ έως τώρα
– Να...