Περιφέρεια Αττικής: Αναβαθμίζεται το πάρκο Τρίτση

2020-04-27

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέπτυξε στον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Στάθη Σταθόπουλο, το όραμα της περιφέρειας, να μετατραπεί το πάρκο Τρίτση σε «πάρκο των Εθνών» και να αποτελέσει «σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως προτεραιότητα της περιφέρειας είναι η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να μεταμορφωθεί το πάρκο, σε μία σύγχρονη όαση πρασίνου με εκπαιδευτικό και μητροπολιτικό χαρακτήρα. Τόνισε πως η περιφέρεια έχει προϋπολογίσει 1 εκατ. ευρώ για τα έργα ανάπλασης και προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη στελέχωση των υπηρεσιών που θα υποστηρίξουν το εγχείρημα.

Για την επίτευξη του στόχου, ανέφερε, θα προηγηθεί συνεργασία με τους δημάρχους των όμορων δήμων, τοπικούς φορείς, πανεπιστημιακούς αλλά και με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, μέσω του αντιπρύτανη και προέδρου του Φορέα του Πάρκου, κ. Ζωγραφάκη, για την εκπόνηση σχετικών μελετών. Ο κ. Σταθόπουλος επικρότησε τον σχεδιασμό της περιφέρειας και από πλευράς Πράσινου Ταμείου βεβαίωσε για την συνδρομή του στην ταχύτερη δρομολόγηση των έργων.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Πατούλης εξήρε την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες διοίκησης του Πάρκου Τρίτση στην περιφέρεια, όπως και η εκχώρηση του κονδυλίου των 3 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση του, κατόπιν σχετικού αιτήματος της περιφέρειας.

«Θα προχωρήσουμε με διάθεση σύνθεσης και ενότητας και πολύ γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα», επισήμανε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Σκοπός μας είναι να γίνει η Αττική, περιφέρεια υγείας, ευζωίας και οι κάτοικοί της να επωφελούνται των κοινόχρηστων χώρων, σε ένα υγιές και λειτουργικό περιβάλλον».

Τη σύμβαση προμήθειας 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Απριλίου, υπέγραψε, σήμερα 3/10 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τον Chief Executive Officer Europe της «YUTONG BUS CO. LTD», Jack Li, παρουσία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών,...

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...