Περιφέρεια Αττικής: Αναβαθμίζεται το πάρκο Τρίτση

2020-04-27

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέπτυξε στον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Στάθη Σταθόπουλο, το όραμα της περιφέρειας, να μετατραπεί το πάρκο Τρίτση σε «πάρκο των Εθνών» και να αποτελέσει «σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως προτεραιότητα της περιφέρειας είναι η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να μεταμορφωθεί το πάρκο, σε μία σύγχρονη όαση πρασίνου με εκπαιδευτικό και μητροπολιτικό χαρακτήρα. Τόνισε πως η περιφέρεια έχει προϋπολογίσει 1 εκατ. ευρώ για τα έργα ανάπλασης και προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη στελέχωση των υπηρεσιών που θα υποστηρίξουν το εγχείρημα.

Για την επίτευξη του στόχου, ανέφερε, θα προηγηθεί συνεργασία με τους δημάρχους των όμορων δήμων, τοπικούς φορείς, πανεπιστημιακούς αλλά και με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, μέσω του αντιπρύτανη και προέδρου του Φορέα του Πάρκου, κ. Ζωγραφάκη, για την εκπόνηση σχετικών μελετών. Ο κ. Σταθόπουλος επικρότησε τον σχεδιασμό της περιφέρειας και από πλευράς Πράσινου Ταμείου βεβαίωσε για την συνδρομή του στην ταχύτερη δρομολόγηση των έργων.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Πατούλης εξήρε την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες διοίκησης του Πάρκου Τρίτση στην περιφέρεια, όπως και η εκχώρηση του κονδυλίου των 3 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση του, κατόπιν σχετικού αιτήματος της περιφέρειας.

«Θα προχωρήσουμε με διάθεση σύνθεσης και ενότητας και πολύ γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα», επισήμανε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Σκοπός μας είναι να γίνει η Αττική, περιφέρεια υγείας, ευζωίας και οι κάτοικοί της να επωφελούνται των κοινόχρηστων χώρων, σε ένα υγιές και λειτουργικό περιβάλλον».

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.