Παιδικό Μουσείο της Αθήνας : συλλογές στην ψηφιακή σοφίτα

2020-05-06

Μια ψηφιακή, αυτή τη φορά, «Σοφίτα» με συλλογές από κάθε γωνιά του κόσμου, ετοιμάζει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και καλεί τους Αθηναίους να συμμετέχουν στη δημιουργία της.

Το έκθεμα «Σοφίτα» λειτουργεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας από τη δημιουργία του, το 1994 και φιλοξενεί αντικείμενα-τεκμήρια της καθημερινότητας μιας άλλης εποχής, πηγές εξερεύνησης για τους μικρούς και αναβίωσης αναμνήσεων και ταξιδιού στον χρόνο για τους μεγαλύτερους.

Η ψηφιακή «Σοφίτα»

Τα εκθέματα σε ψηφιακή μορφή για τη «Σοφίτα» του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας μπορούν να είναι αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας, τα οποία μας θυμίζουν τον τόπο καταγωγής μας ή ένα ταξίδι ή μια άλλη εποχή; Αντικείμενα που «αφηγούνται» ίσως κάποια ιστορία.

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου).

Η διαδικασία

Στο διάστημα από Δευτέρα 4 έως και Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 επιλέγουμε ένα αντικείμενο, το φωτογραφίζουμε και φτιάχνουμε το δελτίο εισόδου του με τις εξής πληροφορίες: όνομα, καταγωγή, χρήση, πώς το αποκτήσαμε, μια σύντομη ιστορία που, τυχόν, το συνοδεύει.

Στη συνέχεια αποστέλλουμε τη φωτογραφία και το δελτίο εισόδου στο e-mail: info@hcm.gr και αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.hcm.gr, Ενότητα: Νέα, Τίτλος: Δημιουργούμε την Ψηφιακή Σοφίτα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας

Η ψηφιακή «Σοφίτα» με τις συλλογές της θα είναι έτοιμη να ανοίξει τις διαδικτυακές πόρτες της, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.