Παιδικό Μουσείο της Αθήνας : συλλογές στην ψηφιακή σοφίτα

2020-05-06

Μια ψηφιακή, αυτή τη φορά, «Σοφίτα» με συλλογές από κάθε γωνιά του κόσμου, ετοιμάζει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και καλεί τους Αθηναίους να συμμετέχουν στη δημιουργία της.

Το έκθεμα «Σοφίτα» λειτουργεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας από τη δημιουργία του, το 1994 και φιλοξενεί αντικείμενα-τεκμήρια της καθημερινότητας μιας άλλης εποχής, πηγές εξερεύνησης για τους μικρούς και αναβίωσης αναμνήσεων και ταξιδιού στον χρόνο για τους μεγαλύτερους.

Η ψηφιακή «Σοφίτα»

Τα εκθέματα σε ψηφιακή μορφή για τη «Σοφίτα» του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας μπορούν να είναι αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας, τα οποία μας θυμίζουν τον τόπο καταγωγής μας ή ένα ταξίδι ή μια άλλη εποχή; Αντικείμενα που «αφηγούνται» ίσως κάποια ιστορία.

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου).

Η διαδικασία

Στο διάστημα από Δευτέρα 4 έως και Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 επιλέγουμε ένα αντικείμενο, το φωτογραφίζουμε και φτιάχνουμε το δελτίο εισόδου του με τις εξής πληροφορίες: όνομα, καταγωγή, χρήση, πώς το αποκτήσαμε, μια σύντομη ιστορία που, τυχόν, το συνοδεύει.

Στη συνέχεια αποστέλλουμε τη φωτογραφία και το δελτίο εισόδου στο e-mail: info@hcm.gr και αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.hcm.gr, Ενότητα: Νέα, Τίτλος: Δημιουργούμε την Ψηφιακή Σοφίτα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας

Η ψηφιακή «Σοφίτα» με τις συλλογές της θα είναι έτοιμη να ανοίξει τις διαδικτυακές πόρτες της, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου.

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»