«Οι Διαθήκες» της Μάργκαρετ Άτγουντ από τις εκδόσεις Ψυχογιός

2020-04-18

Η πολυβραβευμένη Καναδή συγγραφέας επιστρέφει στο πιο δημοφιλές βιβλίο της, την 'Ιστορία της Θεραπαινίδας', γραμμένο το 1985 και διάσημο από τη μεταφορά του στη μεγάλη και μικρή οθόνη. Ένα ορόσημο της σύγχρονης λογοτεχνίας στο είδος της δυστοπίας και αντικείμενο μελέτης της φεμινιστικής θεωρίας.

Στο μέλλον και δεκαπέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου, το συντηρητικό και επικίνδυνο θεοκρατικό καθεστώς της Δημοκρατίας της Γαλαάδ συνεχίζει να κυριαρχεί στην Αμερική. Η γυναίκα έχει υποβιβαστεί σε αντικείμενο, τα βιβλία απαγορεύονται εκτός από λίγους εκλεκτούς και ο τρόμος έχει παραλύσει τα πάντα. Τρεις γυναίκες μέσα από διαδοχικές αφηγήσεις προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα πώς μπορεί να καταρρεύσει ο ολοκληρωτισμός;

'Κάτω από την επίστρωση αρετής και αγνότητας, η Γαλαάδ ήταν σάπια'.

Το τιμημένο με το σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο Booker μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Άτγουντ 'Οι Διαθήκες΄ κυκλοφορεί σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

"Αθήνα Ψηλά" δεν είναι μόνο ένα σύνθημα είναι ο στόχος μας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Νίκη Αραμπατζή.

Την πεποίθηση του ότι είναι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να κερδίσει τον Κώστα Μπακογιάννη, εφόσον αναμετρηθεί μαζί του στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας.

Το Ertflix γίνεται πλέον διαθέσιμο στους Έλληνες ομογενείς -και όχι μόνο- για να παρακολουθούν από κάθε γωνιά της Γης το πλούσιο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Έπειτα από τρία χρόνια επιτυχίας στην Ελλάδα, το ERTFLIX γίνεται International και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.