«Οι Διαθήκες» της Μάργκαρετ Άτγουντ από τις εκδόσεις Ψυχογιός

2020-04-18

Η πολυβραβευμένη Καναδή συγγραφέας επιστρέφει στο πιο δημοφιλές βιβλίο της, την 'Ιστορία της Θεραπαινίδας', γραμμένο το 1985 και διάσημο από τη μεταφορά του στη μεγάλη και μικρή οθόνη. Ένα ορόσημο της σύγχρονης λογοτεχνίας στο είδος της δυστοπίας και αντικείμενο μελέτης της φεμινιστικής θεωρίας.

Στο μέλλον και δεκαπέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου, το συντηρητικό και επικίνδυνο θεοκρατικό καθεστώς της Δημοκρατίας της Γαλαάδ συνεχίζει να κυριαρχεί στην Αμερική. Η γυναίκα έχει υποβιβαστεί σε αντικείμενο, τα βιβλία απαγορεύονται εκτός από λίγους εκλεκτούς και ο τρόμος έχει παραλύσει τα πάντα. Τρεις γυναίκες μέσα από διαδοχικές αφηγήσεις προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα πώς μπορεί να καταρρεύσει ο ολοκληρωτισμός;

'Κάτω από την επίστρωση αρετής και αγνότητας, η Γαλαάδ ήταν σάπια'.

Το τιμημένο με το σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο Booker μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Άτγουντ 'Οι Διαθήκες΄ κυκλοφορεί σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο e-ΕΦΚΑ την υλοποίηση της καινοτόμου πιλοτικής δράσης σχετικά με την πληροφόρηση ασφαλισμένων για το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, ξεκινώντας ήδη, μέσα στον Μάρτιο, τον δεύτερο κύκλο ενημέρωσης.

Έναν ρομποτικό βοηθό αγορών στο σούπερ μάρκετ για άτομα με προβλήματα όρασης σχεδίασαν μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (ενταγμένου στο ΑΠΘ).

Αλλαγές στα ωράρια των φορτοεκφορτώσεων εμπορικών επιχειρήσεων της Αθήνας, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλώντας στο συνέδριο της ΕΣΕΕ «Future of Retail 2024» που διεξάγεται στην Τεχνόπολη.