Ο Σαββόπουλος επιστρέφει στην ΕΡΤ 35 χρόνια μετά - Ζήτω το ελληνικό τραγούδι!

2020-05-11

Το ερώτημα που έθεσε πριν 35 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του '80 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν: Ζήτω το ελληνικό τραγούδι! Ή μήπως ζητώ το ελληνικό τραγούδι; 

Το ερώτημα έρχεται και πάλι σήμερα στην επιφάνεια, με την απάντηση να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ. Γεγονός είναι ωστόσο ότι ο Σαββόπουλος και η εκπομπή Ζήτων το ελληνικό τραγούδι επιστρέφουν.

Νοσταλγικό και επίκαιρο το μήνυμα του Διονύση Σαββόπουλου για τη μετάδοση από την ΕΡΤ της εκπομπής «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι», που με τόσο κέφι και ενθουσιασμό είχε επιμεληθεί ο ίδιος πριν από 35 χρόνια. «Η εικόνα σκοτεινιάζει, ο ήχος "συναχώνεται"», όπως λέει και ο αγαπημένος «Νιόνιος», όμως η ΕΡΤ δεν άφησε να συμβεί κάτι τέτοιο. Αποκατεστημένες σε ήχο και εικόνα, οι εκπομπές που φιλοξένησαν τα πιο γνωστά ονόματα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού - πολλές φορές στα πρώτα τους βήματα - επιστρέφουν στην δημόσια τηλεόραση κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 23:00 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.

Ανοιχτό «παράθυρο» για την καταβολή του έκτακτου δώρου Πάσχα άφησε (ξενά) ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς υπογράμμισε πως «αν υπάρχει πλεόνασμα στον δημοσιονομικό χώρο, δεν το κρατάμε για εμάς αλλά το επιστρέφουμε στους φορολογούμενους πολίτες», μιλώντας (15/02) στο OPEN.

Ο αμερικανικός κολοσσός στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης OpenAI aφού «κατέκτησε» τον κόσμο με το ChatGPT, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παράγει κείμενο που προσπαθεί να μοιάζει γραμμένο από ανθρώπινο χέρι, ανακοίνωσε πως θέτει πλέον σε λειτουργία την εφαρμογή Sora (που στα ιαπωνικά σημαίνει «ουρανός»), η οποία θα έχει τη δυνατότητα να...

Πρόσκαιρα βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη (11.01.2024), με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο και τους ανέμους στο Αιγαίο να εμφανίζουν μερική εξασθένηση, ενώ βροχές αναμένονται από το απόγευμα στα νότια, καθώς και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Ένα πρωτότυπο σύστημα διαχείρισης του στόλου του ΟΑΣΘ, ώστε να βελτιωθεί η Αστική Συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής ειδοποίησης των προϊόντων που έληξαν και μπορούν να κομποστοποιηθούν, είναι μερικές μόνο από τις ιδέες των φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΙΠΑΕ που θα...

Σε κλίμα συγκίνησης στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου «Άννα Συνοδινού» στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» τελέστηκε η ορκωμοσία της νέας Δημάρχου Ιλίου Ανδριάνας Αλεβίζου Κουκουβίνου και των δημοτικών συμβούλων.