Ο Σαββόπουλος επιστρέφει στην ΕΡΤ 35 χρόνια μετά - Ζήτω το ελληνικό τραγούδι!

2020-05-11

Το ερώτημα που έθεσε πριν 35 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του '80 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν: Ζήτω το ελληνικό τραγούδι! Ή μήπως ζητώ το ελληνικό τραγούδι; 

Το ερώτημα έρχεται και πάλι σήμερα στην επιφάνεια, με την απάντηση να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ. Γεγονός είναι ωστόσο ότι ο Σαββόπουλος και η εκπομπή Ζήτων το ελληνικό τραγούδι επιστρέφουν.

Νοσταλγικό και επίκαιρο το μήνυμα του Διονύση Σαββόπουλου για τη μετάδοση από την ΕΡΤ της εκπομπής «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι», που με τόσο κέφι και ενθουσιασμό είχε επιμεληθεί ο ίδιος πριν από 35 χρόνια. «Η εικόνα σκοτεινιάζει, ο ήχος "συναχώνεται"», όπως λέει και ο αγαπημένος «Νιόνιος», όμως η ΕΡΤ δεν άφησε να συμβεί κάτι τέτοιο. Αποκατεστημένες σε ήχο και εικόνα, οι εκπομπές που φιλοξένησαν τα πιο γνωστά ονόματα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού - πολλές φορές στα πρώτα τους βήματα - επιστρέφουν στην δημόσια τηλεόραση κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 23:00 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»

Ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού και την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων, με λαμπτήρες τύπου led καθώς και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, σε κάθε γωνιά της πόλης, μετά την...

Θεσπίστηκαν κίνητρα για την εθελοντική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, βασικός πυρήνας του οποίου αποτέλεσε η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας.

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ ο προϋπολογισμός για το έτος 2024. Κατά την πάγια πολιτική της διοίκησης της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, τα οικονομικά στοιχεία δεν ανακοινώνονται, καταστρατηγώντας τη λογική της διαφάνειας που επιβάλει η «Διαύγεια». Την ίδια πολιτική ακολουθεί η ΕΡΤ και στο κόστος των σειρών. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για δημόσιο...

H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, σε συνέχεια των δύο sold out εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχονται πάνω «Σ' ένα κύμα του Νότου» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι.