Νέα δυνατότητα χρηματοδότησης για ιδιώτες και επιχειρήσεις εκτός τραπεζών μέχρι 25.000 ευρώ

2020-05-28

Την ευχέρεια να μπορούν να λαμβάνουν χρηματοδότηση, μέσω μικροπιστώσεων η δανείων έως 25.000 ευρώ, εκτός τραπεζικού συστήματος και χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, θα έχουν μετά το καλοκαίρι, χιλιάδες ιδιώτες, επιχειρήσεις ακόμη και άνεργοι προκειμένου να στήσουν, να διατηρήσουν η να επεκτείνουν την επιχείρησή τους.

Τα παραπάνω θα προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και σύντομα θα εισαχθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Με το σχέδιο νόμου πρόσβαση σε δανεισμό για επενδύσεις, κεφάλαια κίνησης, πληρωμή μισθωμάτων, ανάγκες εξοπλισμού κλπ θα έχουν ιδιώτες, επιχειρήσεις και άνεργοι που σήμερα είναι αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό καθώς είτε δεν έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις,είτε βρίσκονται στη μαύρη λίστα του Τειρεσία η δεν μπορούν να λάβουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Οι μικροχορηγήσεις (έως 25.000 ευρώ) θα μπορούν να γίνονται από φορείς, ιδρύματα, επιμελητήρια η ακόμη και από φυσικά πρόσωπα εφόσον λάβουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδρυμάτων από την τράπεζα της Ελλάδας από την οποία και θα εποπτεύονται όσον αφορά την προέλευση των κεφαλαίων και την χρήση τους.

Όσον αφορά το αρχικό απαιτούμενο κεφάλαιο για την σύσταση ιδρύματος μικροπιστώσεων αυτό θα είναι υψηλότερο από 200.000 ευρώ,ενώ τα ιδρύματα θα μπορούν να συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και σε εγγυοδοτικά προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»

Ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού και την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων, με λαμπτήρες τύπου led καθώς και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, σε κάθε γωνιά της πόλης, μετά την...