Νέα δυνατότητα χρηματοδότησης για ιδιώτες και επιχειρήσεις εκτός τραπεζών μέχρι 25.000 ευρώ

2020-05-28

Την ευχέρεια να μπορούν να λαμβάνουν χρηματοδότηση, μέσω μικροπιστώσεων η δανείων έως 25.000 ευρώ, εκτός τραπεζικού συστήματος και χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, θα έχουν μετά το καλοκαίρι, χιλιάδες ιδιώτες, επιχειρήσεις ακόμη και άνεργοι προκειμένου να στήσουν, να διατηρήσουν η να επεκτείνουν την επιχείρησή τους.

Τα παραπάνω θα προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και σύντομα θα εισαχθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Με το σχέδιο νόμου πρόσβαση σε δανεισμό για επενδύσεις, κεφάλαια κίνησης, πληρωμή μισθωμάτων, ανάγκες εξοπλισμού κλπ θα έχουν ιδιώτες, επιχειρήσεις και άνεργοι που σήμερα είναι αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό καθώς είτε δεν έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις,είτε βρίσκονται στη μαύρη λίστα του Τειρεσία η δεν μπορούν να λάβουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Οι μικροχορηγήσεις (έως 25.000 ευρώ) θα μπορούν να γίνονται από φορείς, ιδρύματα, επιμελητήρια η ακόμη και από φυσικά πρόσωπα εφόσον λάβουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδρυμάτων από την τράπεζα της Ελλάδας από την οποία και θα εποπτεύονται όσον αφορά την προέλευση των κεφαλαίων και την χρήση τους.

Όσον αφορά το αρχικό απαιτούμενο κεφάλαιο για την σύσταση ιδρύματος μικροπιστώσεων αυτό θα είναι υψηλότερο από 200.000 ευρώ,ενώ τα ιδρύματα θα μπορούν να συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και σε εγγυοδοτικά προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.

Το κέντρο του κόσμου στον τομέα της ρομποτικής θα γίνει από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου η Αθήνα. 190 αποστολές μαθητών από κάθε γωνία του πλανήτη θα ταξιδέψουν στην χώρα φέρνοντας τις ιδέες τους, την δημιουργικότητά τους, την καινοτομία αλλά κυρίως το όραμά τους με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για ένα βιώσιμο παγκόσμιο επισιτιστικό σύστημα.