Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τις διασώσεις σε χωριά του Πηλίου, της Καρδίτσας και των Τρικάλων, για την επίτευξη των οποίων κινητοποιήθηκαν πλωτά και εναέρια μέσα, αφού μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου παραμένει κάτω από το νερό, καθιστώντας ανέφικτη την πρόσβαση από το οδικό δίκτυο.
Εναέριες διασώσεις πραγματοποίησαν 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο 110 άτομα.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί συνολικά 6.284 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν άντληση υδάτων, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.
Οι περισσότερες καταγράφηκαν σε Θεσσαλία (4.305), Στερεά Ελλάδα (850), Κεντρική Μακεδονία (40), Πελοπόννησο (139) και Αττική (950).
Για ακόμα μία ημέρα, αρκετά μηνύματα εστάλησαν μέσω του 112 σε κατοίκους περιοχών σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Μαγνησία προκειμένου να προστατευτούν από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Ειδικότερα, οι ειδοποιήσεις σε Καρδίτσα (Παλαμάς, Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα, Αγία Τριάδα), Μαγνησία (Κάτω Λεχώνια) και Τρίκαλα (Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμο, Δροσερό, Φαρκαδόνα) αφορούσαν απομάκρυνση από υπόγειους και ισόγειους χώρους. Την ίδια στιγμή ειδοποίηση έλαβαν τα χωριά Κανάβια και Σταυρός Ελάτης στα Τρίκαλα για τον κίνδυνο κατολισθήσεων.
Το βράδυ της Πέμπτη, εστάλησαν δύο προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού. «Αν βρίσκεστε εντός πλημμυρικής ζώνης Πηνειού ποταμού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων απομακρυνθείτε λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το μήνυμα του «112».
Μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της Αλεξανδρινής Αγιάς, να απομακρυνθούν προς το Στόμιο, για τον ίδιο λόγο.