Iσχυρή καταιγίδα έφερε η κακοκαιρία Daniel, «ποτάμια» οι δρόμοι στην Αθήνα

2023-09-06

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα την Αθήνα - Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει και την Αττική.  Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική. Αυτή την ώρα πέφτει σφοδρή βροχοπτώση και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Η ένταση της καταιγίδας είναι πολύ μεγάλη και ειδικά στα νότια προάστια το φαινόμενα από την κακοκαιρία Daniel είναι ακραία.

Τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ μεγάλη δυσκολία στους δρόμους ενώ και η κυκλοφορία για τους πεζούς είναι σχεδόν αδύνατη.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (07/09), η κακοκαιρία Daniel θα συνεχίσει να «χτυπά» τη χώρα με σφοδρές βροχές και καταιγίδες. Λίγο πριν από τις 12:00, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που είχε εκδώσει την Κυριακή (03/09).

Από την έναρξη της εκδήλωσης των ακραιων καιρικών φαινομένων ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειας Αττικής, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Απο νωρίς σήμερα τοποθετηθηκαν σε επιλεγμένα σημεία και βρίσκονται σε ετοιμότητα: 14 αντλίες, 9 μηχανήματα έργου (5 JCB, 4 φορτηγά) καθώς και 4 αποφρακτικά μηχανήματα.

Τις προηγούμενες ημέρες, μετά και από τη διευρυμένη σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των αρμόδιων τμημάτων, ελήφθησαν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και της ευθύνης της Περιφέρειας (καθαρισμός φρεατίων, καθαρισμός ρεμάτων, κτλπ), όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Η κακοκαιρία Daniel, που ήδη από τη Δευτέρα προκαλεί έντονα καιρικά φαινόμενα, θα συνεχισθεί έως και τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο.

Αναλυτικά:

α) Σήμερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας) και την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια). Προς το βράδυ, θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων, αλλά από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης, τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, θα ενταθούν εκ νέου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) Παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σήμερα και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική (κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), καθώς επίσης στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο. Σε αυτές τις περιοχές, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προοδευτικά αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνεχίζει να είναι επικίνδυνη η κατάσταση στην Πιερία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη Φθιώτιδα. «Ενεργοποίηση 112. Τα μέτρα και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που έχουν εκδοθεί για την περιοχή σας, εξακολουθούν να ισχύουν για το επόμενο 24ωρο λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα» Η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στις περιοχές της κεντρικής Ελλάδας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Ήδη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ ακόμα τρεις αγνοούνται στη Μαγνησία και ένας στη Λάρισα. Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Πελοπόννησος και ο Αργοσαρωνικός με τους κατοίκους να προσέχουν ιδιαίτερα και να τηρούν τις οδηγίες των Αρχών.

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

"Αθήνα Ψηλά" δεν είναι μόνο ένα σύνθημα είναι ο στόχος μας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Νίκη Αραμπατζή.