Η τεχνητή νοημοσύνη “απειλεί” τις θέσεις εργασίας στις ιστοσελίδες

2023-09-17

Και νέες αλλαγές φέρνει στη δημοσιογραφία η τεχνητή νοημοσύνη. Το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα που θα συντάσσουν μόνα τους τις ειδήσεις, τις οποίες μέχρι σήμερα αντιγράφουν από το ΑΠΕ οι δημοσιογράφοι στις ιστοσελίδες.

Ήδη σε όλο τον κόσμο έχει ξεκινήσει η ακουστική μετάδοση των ειδήσεων από την τεχνητή νοημοσύνη και το επόμενο βήμα είναι η αντικατάσταση των δημοσιογράφων που ξαναγράφουν τα κείμενα. 

Εκτιμάται πως ανά ιστοσελίδα θα υπάρχουν δύο εργαζόμενοι, ο διευθυντής της ιστοσελίδας και ο επιμελητής των κειμένων. Αν ακολουθηθεί αυτή η εξέλιξη, όσοι καταφέρουν να επιβιώσουν θα είναι εκείνοι που παράγουν πρωτογενές ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.