Η τεχνητή νοημοσύνη “απειλεί” τις θέσεις εργασίας στις ιστοσελίδες

2023-09-17

Και νέες αλλαγές φέρνει στη δημοσιογραφία η τεχνητή νοημοσύνη. Το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα που θα συντάσσουν μόνα τους τις ειδήσεις, τις οποίες μέχρι σήμερα αντιγράφουν από το ΑΠΕ οι δημοσιογράφοι στις ιστοσελίδες.

Ήδη σε όλο τον κόσμο έχει ξεκινήσει η ακουστική μετάδοση των ειδήσεων από την τεχνητή νοημοσύνη και το επόμενο βήμα είναι η αντικατάσταση των δημοσιογράφων που ξαναγράφουν τα κείμενα. 

Εκτιμάται πως ανά ιστοσελίδα θα υπάρχουν δύο εργαζόμενοι, ο διευθυντής της ιστοσελίδας και ο επιμελητής των κειμένων. Αν ακολουθηθεί αυτή η εξέλιξη, όσοι καταφέρουν να επιβιώσουν θα είναι εκείνοι που παράγουν πρωτογενές ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»