Η Microsoft ετοιμάζει «φρεσκάρισμα» στα Xbox

2023-09-19

Κάθε νέα κονσόλα θα συνοδεύεται και από ένα επανασχεδιασμένο χειριστήριο.

Η Microsoft ετοιμάζει μια ανανέωση στις κονσόλες Xbox προς το τέλος του 2024, σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο της υπόθεσης που «τρέχει» από την ομοσπονδιακή επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC).

Υπενθυμίζεται πως η FTC έρευνα την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, η σειρά των αλλαγών που περιέχονται στα έγγραφα αποκάλυψαν τις κωδικές ονομασίες Brooklin, διάδοχος του Xbox Series X με την ίδια τιμή των 499 δολαρίων, και Ellewood, ένα ανανεωμένο Xbox Series S που διατηρεί επίσης την τρέχουσα τιμή των 299 δολαρίων. Και οι δύο νέες συσκευές προορίζονται για κυκλοφορία την περίοδο του Thanksgiving και των Χριστουγέννων του 2024, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ημερομηνία Απριλίου 2022.

Τα χαρακτηριστικά

Οι βασικές αλλαγές που σχεδιάζονται είναι η βελτίωση της κατανάλωσης ενέργειας, καλύτερες ασύρματες τεχνολογίες, περισσότερος ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος και φυσικός επανασχεδιασμός. Κάθε νέα κονσόλα θα συνοδεύεται και από ένα επανασχεδιασμένο χειριστήριο, με την ονομασία Sebile και τιμή στα 69 δολάρια, αν αγοραστεί ξεχωριστά.

Το νέο Xbox Series X δεν θα περιλαμβάνει disc drive, με τη Microsoft να περιγράφει την προβλεπόμενη παράδοση περιεχομένου για τις μελλοντικές πλατφόρμες ως «όλα ψηφιακά».

Νέα κονσόλα;

Σε ένα ξεχωριστό έγγραφο, επίσης από το 2022, η ομάδα Xbox της Microsoft αναφέρει ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει την επόμενη γενιά κονσολών το 2028. Η τρέχουσα οικογένεια προϊόντων Xbox δύο επιπέδων παρουσιάστηκε στα τέλη του 2020, μαζί με την τελευταία γενιά του PlayStation 5, της «ναυαρχίδας» της ανταγωνίστριας Sony.

Η αναβάθμιση του hardware μετά από τέσσερα χρόνια, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στα έγγραφα σχεδιασμού, είναι σύμφωνη με την τυπική πρακτική των κατασκευαστών κονσολών για την αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών σε μια εποχή που η δυναμική μπορεί να επιβραδύνεται.

Η εξαετής κονσόλα Switch της Nintendo αποτελεί τη σπάνια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, καθώς συνεχίζει χωρίς σημαντική εσωτερική αναβάθμιση από το 2017.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.