Η Microsoft ετοιμάζει «φρεσκάρισμα» στα Xbox

2023-09-19

Κάθε νέα κονσόλα θα συνοδεύεται και από ένα επανασχεδιασμένο χειριστήριο.

Η Microsoft ετοιμάζει μια ανανέωση στις κονσόλες Xbox προς το τέλος του 2024, σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο της υπόθεσης που «τρέχει» από την ομοσπονδιακή επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC).

Υπενθυμίζεται πως η FTC έρευνα την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, η σειρά των αλλαγών που περιέχονται στα έγγραφα αποκάλυψαν τις κωδικές ονομασίες Brooklin, διάδοχος του Xbox Series X με την ίδια τιμή των 499 δολαρίων, και Ellewood, ένα ανανεωμένο Xbox Series S που διατηρεί επίσης την τρέχουσα τιμή των 299 δολαρίων. Και οι δύο νέες συσκευές προορίζονται για κυκλοφορία την περίοδο του Thanksgiving και των Χριστουγέννων του 2024, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ημερομηνία Απριλίου 2022.

Τα χαρακτηριστικά

Οι βασικές αλλαγές που σχεδιάζονται είναι η βελτίωση της κατανάλωσης ενέργειας, καλύτερες ασύρματες τεχνολογίες, περισσότερος ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος και φυσικός επανασχεδιασμός. Κάθε νέα κονσόλα θα συνοδεύεται και από ένα επανασχεδιασμένο χειριστήριο, με την ονομασία Sebile και τιμή στα 69 δολάρια, αν αγοραστεί ξεχωριστά.

Το νέο Xbox Series X δεν θα περιλαμβάνει disc drive, με τη Microsoft να περιγράφει την προβλεπόμενη παράδοση περιεχομένου για τις μελλοντικές πλατφόρμες ως «όλα ψηφιακά».

Νέα κονσόλα;

Σε ένα ξεχωριστό έγγραφο, επίσης από το 2022, η ομάδα Xbox της Microsoft αναφέρει ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει την επόμενη γενιά κονσολών το 2028. Η τρέχουσα οικογένεια προϊόντων Xbox δύο επιπέδων παρουσιάστηκε στα τέλη του 2020, μαζί με την τελευταία γενιά του PlayStation 5, της «ναυαρχίδας» της ανταγωνίστριας Sony.

Η αναβάθμιση του hardware μετά από τέσσερα χρόνια, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στα έγγραφα σχεδιασμού, είναι σύμφωνη με την τυπική πρακτική των κατασκευαστών κονσολών για την αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών σε μια εποχή που η δυναμική μπορεί να επιβραδύνεται.

Η εξαετής κονσόλα Switch της Nintendo αποτελεί τη σπάνια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, καθώς συνεχίζει χωρίς σημαντική εσωτερική αναβάθμιση από το 2017.

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

"Αθήνα Ψηλά" δεν είναι μόνο ένα σύνθημα είναι ο στόχος μας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Νίκη Αραμπατζή.