Η Microsoft ετοιμάζει «φρεσκάρισμα» στα Xbox

2023-09-19

Κάθε νέα κονσόλα θα συνοδεύεται και από ένα επανασχεδιασμένο χειριστήριο.

Η Microsoft ετοιμάζει μια ανανέωση στις κονσόλες Xbox προς το τέλος του 2024, σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο της υπόθεσης που «τρέχει» από την ομοσπονδιακή επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC).

Υπενθυμίζεται πως η FTC έρευνα την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, η σειρά των αλλαγών που περιέχονται στα έγγραφα αποκάλυψαν τις κωδικές ονομασίες Brooklin, διάδοχος του Xbox Series X με την ίδια τιμή των 499 δολαρίων, και Ellewood, ένα ανανεωμένο Xbox Series S που διατηρεί επίσης την τρέχουσα τιμή των 299 δολαρίων. Και οι δύο νέες συσκευές προορίζονται για κυκλοφορία την περίοδο του Thanksgiving και των Χριστουγέννων του 2024, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ημερομηνία Απριλίου 2022.

Τα χαρακτηριστικά

Οι βασικές αλλαγές που σχεδιάζονται είναι η βελτίωση της κατανάλωσης ενέργειας, καλύτερες ασύρματες τεχνολογίες, περισσότερος ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος και φυσικός επανασχεδιασμός. Κάθε νέα κονσόλα θα συνοδεύεται και από ένα επανασχεδιασμένο χειριστήριο, με την ονομασία Sebile και τιμή στα 69 δολάρια, αν αγοραστεί ξεχωριστά.

Το νέο Xbox Series X δεν θα περιλαμβάνει disc drive, με τη Microsoft να περιγράφει την προβλεπόμενη παράδοση περιεχομένου για τις μελλοντικές πλατφόρμες ως «όλα ψηφιακά».

Νέα κονσόλα;

Σε ένα ξεχωριστό έγγραφο, επίσης από το 2022, η ομάδα Xbox της Microsoft αναφέρει ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει την επόμενη γενιά κονσολών το 2028. Η τρέχουσα οικογένεια προϊόντων Xbox δύο επιπέδων παρουσιάστηκε στα τέλη του 2020, μαζί με την τελευταία γενιά του PlayStation 5, της «ναυαρχίδας» της ανταγωνίστριας Sony.

Η αναβάθμιση του hardware μετά από τέσσερα χρόνια, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στα έγγραφα σχεδιασμού, είναι σύμφωνη με την τυπική πρακτική των κατασκευαστών κονσολών για την αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών σε μια εποχή που η δυναμική μπορεί να επιβραδύνεται.

Η εξαετής κονσόλα Switch της Nintendo αποτελεί τη σπάνια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, καθώς συνεχίζει χωρίς σημαντική εσωτερική αναβάθμιση από το 2017.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.