Η Mazda θα βασιστεί στην Toyota για τα ηλεκτρικά της

2023-12-16

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mazda αποκάλυψε ότι η εταιρεία δεν θα αργήσει να λανσάρει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Mazda είναι ένας οργανισμός που ακολουθεί σταδιακά ό,τι κάνουν οι γύρω της, όταν νιώθει απολύτως ασφαλής για το επόμενο βήμα. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα έτοιμη να κάνει την μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, βλέποντας αυτά με τους θερμικούς κινητήρες να απολαμβάνουν επιτυχίες.

Ο CEO της ιαπωνικής εταιρείας, Μασαχίρο Μόρο, μίλησε στο «Auto News» πρόσφατα και αποκάλυψε ότι σκοπός της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι το λανσάρισμα 7-8 αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2030

Στοχεύουν, σύμφωνα με τον ίδιο, το 25-40% των παγκόσμιων πωλήσεων της Mazda να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Ένας στόχος πιο ρεαλιστικός και πιο προσγειωμένος από αυτά που θέλουν να πετύχουν Ευρωπαίοι κατασκευαστές.

«Πρέπει να διαχειριστούμε τις ανάγκες και τα θέλω των πελατών. Αυτήν την περίοδο, οι πελάτες ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις, όχι αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα» τόνισε ο Μόρο, δηλώνοντας την επιθυμία της Mazda για σταδιακή μετάβαση, βάσει των αναγκών του αγοραστικού κοινού.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να εξελιχθούν και να πουληθούν στο πλαίσιο μίας νέας κατηγορίας ονόματι e-Mazda. Τα πρώτα από αυτά πρόκειται να λανσαριστούν μεταξύ 2025 και 2027.

Δε θα είναι μόνη της όμως σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Στο πλάι της θα έχει τον κολοσσό της αυτοκίνησης που ακούει στο όνομα Toyota.

Πιο συγκεκριμένα, η Toyota θα αποτελέσει αρωγό στα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα λογισμικού των ηλεκτρικών της Mazda. Αυτό θα συμβεί σε αυτά που θα λανσαριστούν από το 2026 και μετά.

Ο Μόρο παραδέχθηκε ότι η συνεργασία αυτή θα εξοικονομήσει το 70-80% περίπου του συνολικού κόστους επένδυσης.

«Πολλά πράγματα δεν μπορεί να τα κάνει από μόνη της μία εταιρεία. Στο παρελθόν έχουμε πει ότι ο χώρος είναι ανταγωνιστικός. Αλλά τώρα, είναι συνεργαζόμενος» είπε χαρακτηριστικά ο CEO της Mazda.

newsauto.gr

Ενημερωτικό βίντεο με χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας οδηγών και επιβατών σε συνθήκες κακοκαιρίας, κοινοποίησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όποιο και αν είναι το αυτοκίνητό σας, όποιες και αν είναι οι ιδιαίτερες απαιτήσεις σας, το να εμπιστευτείτε μια εταιρία όπως η KUMHO, που ως σταθερά ανερχόμενη βρίσκεται ήδη μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών ελαστικών, αποτελεί απλώς τη λογική επιλογή. Εδώ η υψηλή τεχνολογία συναντά τον σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και - κυρίως - στην ανθρώπινη...