Σε δημοπρασία βγαίνει το Fiat του Πάπα - Πόσα θα πιάσει

2024-04-06

Αν και δεν ήταν ποτέ τόσο ξεχωριστό μοντέλο, το συγκεκριμένο Fiat 500L, που χρησιμοποίησε κάποτε ο Πάπας Φραγκίσκος, βγαίνει σε δημοπρασία έχοντας μόλις 1.224 χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

Γιατί επιλέχθηκε πριν από μερικά χρόνια για τόσο υψηλού κύρους πρόσωπο ένα τόσο… «ταπεινό» όχημα κανείς δεν γνωρίζει. Αναμφίβολα μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς, θα μπορούσε να κυκλοφορεί τουλάχιστον με μία τροποποιημένη Mercedes-Benz. Και σίγουρα με κάτι ακόμα πιο πολυτελές.

Για να φανταστείτε, το ιταλικό μοντέλο κόστισε καινούργιο γύρω στις 20.000 ευρώ. Πρόκειται για την έκδοση Lounge, που διέθετε στον εξοπλισμό του θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, ημιδερμάτινες ταπετσαρίες και κλιματισμό μεταξύ άλλων. Για κινητήρα είχε τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκίνητο 1,4 λίτρων με ιπποδύναμη 160 ίππους. 

Να αναφέρουμε πως το 500L παραμένει αυτούσιο. Δεν έχει υποστεί κανενός είδους μετατροπή για γυάλινο κουβούκλιο ή κάτι παρεμφερές, που συνηθίζεται. Επομένως σε καμιά περίπτωση δεν το λες συλλεκτικό, υπό αυτή την έννοια.

Σήμερα με δεδομένο πως έχει παρά διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα, θα έλεγε κανείς πως η αξία του θα κυμαινόταν κοντά στις 10.000 ευρώ. Όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, το γεγονός πως έχει μεταφέρει την αγιότητα της καθολικής εκκλησίας, υπολογίζεται πως θα ανεβάσει την τιμή του σε δυσθεώρητα νούμερα, για το είδος του. Ίσως μεταξύ των 50.000 και των 100.000 ευρώ.

Όσο δηλαδή θα κόστιζε μια πολύ καλή BMW ή τρία Fiat 500e. Εάν παρ' όλα αυτά ενδιαφέρεστε, το εικονιζόμενο αυτοκίνητο θα πουληθεί από τον οίκο RMSotheby's στις 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου