«Heavy Love» από την πλατφόρμα «ACEY Europe»

2020-05-10

Η πλατφόρμα «ACEY Europe» παίρνει μέρος στο Plaforms Project NET 2020 με την έκθεση «Heavy Love» βάζοντας στο κέντρο του ενδιαφέροντος της την σχέση τέχνης και κοινωνίας, όπως και τη σημασία της εικαστικής πειραματικής δράσης στο περιβάλλον της σύγχρονης τέχνης, φιλοξενώντας έργα των καλλιτεχνών: Σπύρος Αγαθού & Αντώνης Τζιαρρίδης, Ευδοκία Κύρκου, PASHIAS, Δάφνη Νικήτα & Γιώργος Ταξιαρχόπουλος.

Το Platforms Project NET είναι η ετήσια διεθνής έκθεση της ανεξάρτητης εικαστικής σκηνής που διοργανώνεται στην Αθήνα. Έχει ως αντικείμενο της την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης όπως αυτή παράγεται σήμερα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών νέων καλλιτεχνών στο διεθνές στερέωμα της τέχνης με την από κοινού αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά θέματα. Φέτος λόγω της πανδημίας η όγδοη έκδοση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 14 έως και τις 31 Μαϊου 2020.

Η πλατφόρμα συνεργασίας για καλλιτέχνες «ACEY Europe» δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια με πρωτοβουλία του εικαστικού καλλιτέχνη Γιώργου Ταξιαρχόπουλου. Η έδρα της είναι στην Λευκωσία, δραστηριοποιείται και στην Αθήνα, και σε αυτήν συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη. Σκοπός της ACEY Europe είναι να προβάλει τον διάλογο των Τεχνών με το ευρύ κοινό υλοποιώντας, υποστηρίζοντας και διαδίδοντας καλλιτεχνικά και πολιτιστικά projects στην Κύπρο, την Ελλάδα και διεθνώς αλλά και μέσω διαδικτύου για την αποτελεσματικότερη διάδοση του έργου τέχνης.

Ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος & η Δάφνη Νικήτα ως δημιουργοί και επιμελητές καλλιτεχνικών γεγονότων συνεργάζονται και επιμελούνται στην ACEY Europe την έκθεση Heavy Love την οποία παρουσιάζουν διαδικτυακά στο Platforms Project NET 2020 στο νούμερο 62 της ιστοσελίδας του εκθεσιακού χώρου της διοργάνωσης.

Η Δάφνη Νικήτα, ιστορικός τέχνης και διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης «ΔΙΑΤΟΠΟΣ» έχει επιμεληθεί πληθώρα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων με σημαντικούς καλλιτέχνες σε Ελλάδα και Κύπρο και έχει γράψει για το έργο πολλών καλλιτεχνών. Η ίδια προσκλήθηκε και συμμετείχε με την ποίηση της στην 53η Μπιενάλε Βενετίας. Έχει στο ενεργητικό της 5 ποιητικές συλλογές και εκδίδεται σύντομα η 6η με τίτλο: «Το Μπλε Δείπνο», τρίτο βιβλίο της που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Σε ποιήματά της βασίστηκαν ζωντανά performances στην Λεβέντειο Πινακοθήκη, στο Ίδρυμα Κακογιάννη και αλλού.

Ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος έχει διατελέσει διευθυντής παραγωγής, διακίνησης και ασφάλισης έργων τέχνης στην Art-Athina, την Art-Thessaloniki και σε άλλες διοργανώσεις. Υπήρξε ερευνητής στην ΑΣΚΤ και στο CCA Kitakyushu στην Ιαπωνία, έχει βραβευθεί διεθνώς για τα εικαστικά του έργα και υπήρξε προτεινόμενος για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 52η Μπιενάλε Βενετίας. Οι δυο τους τώρα, μέσω της πλατφόρμας ACEY Europe, ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν Πολιτιστικά γεγονότα και projects, εμπνέονται και δημιουργούν έργα σύγχρονης τέχνης μαζί, ενώ φέρνουν σε επαφή ψηφιακά το κοινό και με έργα άλλων καλλιτεχνών κάνοντας πιο δημιουργικές τις ώρες του εγκλεισμού. Για την έκθεση Heavy Love δημιουργούν έργα videο art σε ποίηση Δάφνης Νικήτα και video animation Γιώργου Ταξιαρχόπουλου.

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο e-ΕΦΚΑ την υλοποίηση της καινοτόμου πιλοτικής δράσης σχετικά με την πληροφόρηση ασφαλισμένων για το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, ξεκινώντας ήδη, μέσα στον Μάρτιο, τον δεύτερο κύκλο ενημέρωσης.

Έναν ρομποτικό βοηθό αγορών στο σούπερ μάρκετ για άτομα με προβλήματα όρασης σχεδίασαν μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (ενταγμένου στο ΑΠΘ).

Αλλαγές στα ωράρια των φορτοεκφορτώσεων εμπορικών επιχειρήσεων της Αθήνας, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλώντας στο συνέδριο της ΕΣΕΕ «Future of Retail 2024» που διεξάγεται στην Τεχνόπολη.