«Heavy Love» από την πλατφόρμα «ACEY Europe»

2020-05-10

Η πλατφόρμα «ACEY Europe» παίρνει μέρος στο Plaforms Project NET 2020 με την έκθεση «Heavy Love» βάζοντας στο κέντρο του ενδιαφέροντος της την σχέση τέχνης και κοινωνίας, όπως και τη σημασία της εικαστικής πειραματικής δράσης στο περιβάλλον της σύγχρονης τέχνης, φιλοξενώντας έργα των καλλιτεχνών: Σπύρος Αγαθού & Αντώνης Τζιαρρίδης, Ευδοκία Κύρκου, PASHIAS, Δάφνη Νικήτα & Γιώργος Ταξιαρχόπουλος.

Το Platforms Project NET είναι η ετήσια διεθνής έκθεση της ανεξάρτητης εικαστικής σκηνής που διοργανώνεται στην Αθήνα. Έχει ως αντικείμενο της την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης όπως αυτή παράγεται σήμερα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών νέων καλλιτεχνών στο διεθνές στερέωμα της τέχνης με την από κοινού αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά θέματα. Φέτος λόγω της πανδημίας η όγδοη έκδοση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 14 έως και τις 31 Μαϊου 2020.

Η πλατφόρμα συνεργασίας για καλλιτέχνες «ACEY Europe» δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια με πρωτοβουλία του εικαστικού καλλιτέχνη Γιώργου Ταξιαρχόπουλου. Η έδρα της είναι στην Λευκωσία, δραστηριοποιείται και στην Αθήνα, και σε αυτήν συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη. Σκοπός της ACEY Europe είναι να προβάλει τον διάλογο των Τεχνών με το ευρύ κοινό υλοποιώντας, υποστηρίζοντας και διαδίδοντας καλλιτεχνικά και πολιτιστικά projects στην Κύπρο, την Ελλάδα και διεθνώς αλλά και μέσω διαδικτύου για την αποτελεσματικότερη διάδοση του έργου τέχνης.

Ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος & η Δάφνη Νικήτα ως δημιουργοί και επιμελητές καλλιτεχνικών γεγονότων συνεργάζονται και επιμελούνται στην ACEY Europe την έκθεση Heavy Love την οποία παρουσιάζουν διαδικτυακά στο Platforms Project NET 2020 στο νούμερο 62 της ιστοσελίδας του εκθεσιακού χώρου της διοργάνωσης.

Η Δάφνη Νικήτα, ιστορικός τέχνης και διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης «ΔΙΑΤΟΠΟΣ» έχει επιμεληθεί πληθώρα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων με σημαντικούς καλλιτέχνες σε Ελλάδα και Κύπρο και έχει γράψει για το έργο πολλών καλλιτεχνών. Η ίδια προσκλήθηκε και συμμετείχε με την ποίηση της στην 53η Μπιενάλε Βενετίας. Έχει στο ενεργητικό της 5 ποιητικές συλλογές και εκδίδεται σύντομα η 6η με τίτλο: «Το Μπλε Δείπνο», τρίτο βιβλίο της που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Σε ποιήματά της βασίστηκαν ζωντανά performances στην Λεβέντειο Πινακοθήκη, στο Ίδρυμα Κακογιάννη και αλλού.

Ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος έχει διατελέσει διευθυντής παραγωγής, διακίνησης και ασφάλισης έργων τέχνης στην Art-Athina, την Art-Thessaloniki και σε άλλες διοργανώσεις. Υπήρξε ερευνητής στην ΑΣΚΤ και στο CCA Kitakyushu στην Ιαπωνία, έχει βραβευθεί διεθνώς για τα εικαστικά του έργα και υπήρξε προτεινόμενος για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 52η Μπιενάλε Βενετίας. Οι δυο τους τώρα, μέσω της πλατφόρμας ACEY Europe, ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν Πολιτιστικά γεγονότα και projects, εμπνέονται και δημιουργούν έργα σύγχρονης τέχνης μαζί, ενώ φέρνουν σε επαφή ψηφιακά το κοινό και με έργα άλλων καλλιτεχνών κάνοντας πιο δημιουργικές τις ώρες του εγκλεισμού. Για την έκθεση Heavy Love δημιουργούν έργα videο art σε ποίηση Δάφνης Νικήτα και video animation Γιώργου Ταξιαρχόπουλου.

Τη σύμβαση προμήθειας 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Απριλίου, υπέγραψε, σήμερα 3/10 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τον Chief Executive Officer Europe της «YUTONG BUS CO. LTD», Jack Li, παρουσία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών,...

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

"Αθήνα Ψηλά" δεν είναι μόνο ένα σύνθημα είναι ο στόχος μας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Νίκη Αραμπατζή.