Γνωρίστε το αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας

2020-05-01

«Όταν ο κόσμος δεν μπορεί να πάει στο Μουσείο, πάει το Μουσείο στον κόσμο του». Με αυτήν τη φράση, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας «συστήνει» στο κοινό μια νέα διαδικτυακή του δράση, με τίτλο «Το Μουσείο χτυπά την πόρτα σας».

Στο πλαίσιο της δράσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση στη σελίδα του Μουσείου στο Facebook, «κάθε εβδομάδα, οι άνθρωποι του Μουσείου Πέλλας, αρχαιολόγοι και συντηρητές, θα δημιουργούν μια μεγάλη διαδικτυακή συντροφιά και θα σας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο του Μουσείου, παρουσιάζοντας ξεχωριστά εκθέματα και την ιστορία τους, την τέχνη της συντήρησής τους και την περιπέτεια του στησίματος μιας αρχαιολογικής έκθεσης».

Η δράση εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, και θα διαρκέσει «έως τη μέρα που θα μας επιτραπεί να σας υποδεχτούμε ξανά στους χώρους μας», αναφέρεται. 

Την έναρξη της δράσης θα κάνει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, δρ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα, τη Δευτέρα 18 Μαΐου και τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι συντηρητές και οι αρχαιολόγοι της Εφορείας. 

Το ακριβές πρόγραμμα των δράσεων θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ η δράση θα είναι διαθέσιμη μέσω του διαδικτυακού καναλιού του Μουσείου στο YouTube.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.