Εκδήλωση Μνήμης στην πλατεία Μικρασιατών στα Μελίσσια την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

2023-09-14

Ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την «Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος».

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί στην πλατεία Μικρασιατών (Αγίου Γεωργίου) στα Μελίσσια και εντάσσεται στο πλαίσιο των επετείου μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Ώρα 10:00 πμ Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Ώρα 10:30 πμ Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Μικρασιατών.
-Χαιρετισμός Δημάρχου κας Δήμητρας Κεχαγιά
-Ομιλία από τον Ιστορικό & Συγγραφέα και Μέλος του Συλλόγου κ. Παυλίδη Αντώνη.
-Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μικρασιατών.
-Τήρηση Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.
-Εθνικός Ύμνος.
-Πέρας Εκδηλώσεως.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.