Εκδήλωση Μνήμης στην πλατεία Μικρασιατών στα Μελίσσια την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

2023-09-14

Ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την «Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος».

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί στην πλατεία Μικρασιατών (Αγίου Γεωργίου) στα Μελίσσια και εντάσσεται στο πλαίσιο των επετείου μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Ώρα 10:00 πμ Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Ώρα 10:30 πμ Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Μικρασιατών.
-Χαιρετισμός Δημάρχου κας Δήμητρας Κεχαγιά
-Ομιλία από τον Ιστορικό & Συγγραφέα και Μέλος του Συλλόγου κ. Παυλίδη Αντώνη.
-Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μικρασιατών.
-Τήρηση Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.
-Εθνικός Ύμνος.
-Πέρας Εκδηλώσεως.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.