Εκδήλωση Μνήμης στην πλατεία Μικρασιατών στα Μελίσσια την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

2023-09-14

Ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την «Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος».

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί στην πλατεία Μικρασιατών (Αγίου Γεωργίου) στα Μελίσσια και εντάσσεται στο πλαίσιο των επετείου μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Ώρα 10:00 πμ Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Ώρα 10:30 πμ Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Μικρασιατών.
-Χαιρετισμός Δημάρχου κας Δήμητρας Κεχαγιά
-Ομιλία από τον Ιστορικό & Συγγραφέα και Μέλος του Συλλόγου κ. Παυλίδη Αντώνη.
-Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μικρασιατών.
-Τήρηση Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.
-Εθνικός Ύμνος.
-Πέρας Εκδηλώσεως.

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»