Εγκαίνια με σημαντικές πολιτικές παρουσίες στο εκλογικό κέντρο του Γ. Τζέλη

2023-09-23

Με σημαντικές πολιτικές παρουσίες πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού «Κοινωνίας Βήμα», στην πλατεία Πατριάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Τζέλης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και σε μία σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην κοινωνική ανάγκη δημιουργίας του συνδυασμού από συμπολίτες που προέρχονται από την κοινωνία και θα εργαστούν για αυτήν μέσα από τη διοίκηση του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας.

Ο συνδυασμός και ο ίδιος προσωπικά, ανέφερε, «…δεν έχουμε δεσμεύσεις από συμφέροντα και σύνθημά μας είναι Πρώτα η πόλη».

Δεν έλειψε η κριτική κατά της διοίκησης Γιάννη Βούρου χαρακτηρίζοντας την από έλλειψη διαφάνειας και κακοδιαχείρισης με αποκορύφωμα την μη καταβολή στους εργαζόμενους του δήμου των δεδουλευμένων.

Εντύπωση έκανε η αναφορά του Γιάννη Τζέλη σε άλλους συνδυασμούς και την ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων στην άσχημη κατάσταση του δήμου που σήμερα φορούν ένα νέο μανδύα προσπαθώντας να ξεγελάσουν τους δημότες ενθυλακώνοντας ταυτόχρονα στο δυναμικό των συνδυασμών άτομα με ακροδεξιά ρητορική καταλήγοντας με τη φράση «Ποιόν πάνε να κοροϊδέψουν, ο κόσμος και γνώση έχει της διαδρομής των και μνήμη».

Η ομιλία του Γιάννη Τζέλη έκλεισε με αναφορά στους άξονες του προγράμματος που απορρέουν από πολιτικές που υπηρετούν τις αξίες της «Βιώσιμης πόλης».

Στην εκδήλωση αισθητή ήταν η παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος με ανακοινώσεις του στηρίζει τον συνδυασμό, ανάμεσά τους η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου π. υπουργός και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ο Δημήτρης Σακελλάρης μέλος της ΚΕ, ο Ζώης Πεπές μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Λεωνίδας Καρύγιαννης συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας και η Ελένη Παπανικολάου συντονίστρια της ΟΜ Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας, που είναι και υποψήφια στον συνδυασμό.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.