Αυστριακά ΜΜΕ για την επιστροφή στην κανονικότητα: «Η Ελλάδα ανοίγει περαιτέρω τον τουρισμό»

2020-05-27

Και άλλα εγκωμιαστικά άρθρα για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για τους τομείς του τουρισμού και της εστίασης φιλοξενούν σήμερα (26/05) ΜΜΕ στην Αυστρία, με ενδεικτική την περίπτωση της ιστοσελίδας της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης, που για δεύτερη ημέρα είχε στις κεντρικές εξωτερικές ειδήσεις της δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα ανοίγει περαιτέρω τον τουρισμό».

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται -μεταξύ άλλων- πως έπειτα από δύο και πλέον μήνες, μπορούν όλοι οι ταξιδιώτες να μεταβούν από την ηπειρωτική χώρα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, τόσο με πλοίο όσο και με αεροπλάνο, και επιπλέον έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα οι ταβέρνες, τα μπαρ και τα καφέ.

Από τα τέλη Μαρτίου, για λόγους προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού, επιτρεπόταν μόνο σε μόνιμους κατοίκους των νησιών αυτών η μετάβαση εκεί από την ηπειρωτική χώρα, αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο επισημαίνεται ταυτόχρονα, πως στα ελληνικά νησιά υπήρξαν λίγες μόνον περιπτώσεις μόλυνσης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνεται επίσης πως η Αθήνα έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για επανεκκίνηση του τουρισμού από το εξωτερικό, και στα τέλη Μαΐου το επιτελείο της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα ανακοινώσει τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες οι τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Σε σημερινό δημοσίευμά της, με τίτλο «Η μεγάλη διεκδίκηση τουριστών», για τις προοπτικές προσέλκυσης τουριστών σε διάφορες χώρες, η εφημερίδα Wiener Zeitung, αναφερόμενη στην Ελλάδα, παραπέμπει στο άνοιγμα των ταβερνών, των μπαρ και των καφέ.

Υπογραμμίζει επίσης το γεγονός, πως για πρώτη φορά εδώ και πάνω από δύο μήνες, μπορούν πλέον να ταξιδέψουν όλοι στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, είτε με πλοίο, είτε με αεροπλάνο, ενώ στα τέλη Μαΐου θα ανακοινωθεί ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες οι τουρίστες θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, χωρίς να υποβάλλονται σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

«Πορθμεία μεταβαίνουν και πάλι στα νησιά στην Ελλάδα», τιτλοφορεί το σημερινό σχετικό δημοσίευμα της η εφημερίδα Der Standard, στο οποίο αναφέρεται στην επανάληψη των δρομολογίων των πλοίων προς τα ελληνικά νησιά, ενώ ανοίγουν και πάλι τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, με εξαίρεση την Κρήτη, στα νησιά δεν υπήρχε πρόσβαση τις περασμένες εβδομάδες, ούτε για τους Έλληνες, «για να αποφευχθούν λοιμώξεις, κάτι το οποίο και έχει επιτευχθεί».

newsbeast.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.

Το κέντρο του κόσμου στον τομέα της ρομποτικής θα γίνει από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου η Αθήνα. 190 αποστολές μαθητών από κάθε γωνία του πλανήτη θα ταξιδέψουν στην χώρα φέρνοντας τις ιδέες τους, την δημιουργικότητά τους, την καινοτομία αλλά κυρίως το όραμά τους με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για ένα βιώσιμο παγκόσμιο επισιτιστικό σύστημα.

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο e-ΕΦΚΑ την υλοποίηση της καινοτόμου πιλοτικής δράσης σχετικά με την πληροφόρηση ασφαλισμένων για το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, ξεκινώντας ήδη, μέσα στον Μάρτιο, τον δεύτερο κύκλο ενημέρωσης.