Αυστριακά ΜΜΕ για την επιστροφή στην κανονικότητα: «Η Ελλάδα ανοίγει περαιτέρω τον τουρισμό»

2020-05-27

Και άλλα εγκωμιαστικά άρθρα για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για τους τομείς του τουρισμού και της εστίασης φιλοξενούν σήμερα (26/05) ΜΜΕ στην Αυστρία, με ενδεικτική την περίπτωση της ιστοσελίδας της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης, που για δεύτερη ημέρα είχε στις κεντρικές εξωτερικές ειδήσεις της δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα ανοίγει περαιτέρω τον τουρισμό».

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται -μεταξύ άλλων- πως έπειτα από δύο και πλέον μήνες, μπορούν όλοι οι ταξιδιώτες να μεταβούν από την ηπειρωτική χώρα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, τόσο με πλοίο όσο και με αεροπλάνο, και επιπλέον έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα οι ταβέρνες, τα μπαρ και τα καφέ.

Από τα τέλη Μαρτίου, για λόγους προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού, επιτρεπόταν μόνο σε μόνιμους κατοίκους των νησιών αυτών η μετάβαση εκεί από την ηπειρωτική χώρα, αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο επισημαίνεται ταυτόχρονα, πως στα ελληνικά νησιά υπήρξαν λίγες μόνον περιπτώσεις μόλυνσης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνεται επίσης πως η Αθήνα έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για επανεκκίνηση του τουρισμού από το εξωτερικό, και στα τέλη Μαΐου το επιτελείο της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα ανακοινώσει τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες οι τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Σε σημερινό δημοσίευμά της, με τίτλο «Η μεγάλη διεκδίκηση τουριστών», για τις προοπτικές προσέλκυσης τουριστών σε διάφορες χώρες, η εφημερίδα Wiener Zeitung, αναφερόμενη στην Ελλάδα, παραπέμπει στο άνοιγμα των ταβερνών, των μπαρ και των καφέ.

Υπογραμμίζει επίσης το γεγονός, πως για πρώτη φορά εδώ και πάνω από δύο μήνες, μπορούν πλέον να ταξιδέψουν όλοι στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, είτε με πλοίο, είτε με αεροπλάνο, ενώ στα τέλη Μαΐου θα ανακοινωθεί ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες οι τουρίστες θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, χωρίς να υποβάλλονται σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

«Πορθμεία μεταβαίνουν και πάλι στα νησιά στην Ελλάδα», τιτλοφορεί το σημερινό σχετικό δημοσίευμα της η εφημερίδα Der Standard, στο οποίο αναφέρεται στην επανάληψη των δρομολογίων των πλοίων προς τα ελληνικά νησιά, ενώ ανοίγουν και πάλι τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, με εξαίρεση την Κρήτη, στα νησιά δεν υπήρχε πρόσβαση τις περασμένες εβδομάδες, ούτε για τους Έλληνες, «για να αποφευχθούν λοιμώξεις, κάτι το οποίο και έχει επιτευχθεί».

newsbeast.gr

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»

Ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού και την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων, με λαμπτήρες τύπου led καθώς και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, σε κάθε γωνιά της πόλης, μετά την...

Θεσπίστηκαν κίνητρα για την εθελοντική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, βασικός πυρήνας του οποίου αποτέλεσε η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας.

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ ο προϋπολογισμός για το έτος 2024. Κατά την πάγια πολιτική της διοίκησης της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, τα οικονομικά στοιχεία δεν ανακοινώνονται, καταστρατηγώντας τη λογική της διαφάνειας που επιβάλει η «Διαύγεια». Την ίδια πολιτική ακολουθεί η ΕΡΤ και στο κόστος των σειρών. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για δημόσιο...

H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, σε συνέχεια των δύο sold out εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχονται πάνω «Σ' ένα κύμα του Νότου» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι.

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για την κατασκευή πέντε παιδικών χαρών για φιλοξενία παιδιών με ειδικές ανάγκες στους πέντε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για το την ολοκλήρωση του έργου στο «Σπίτι του Ηθοποιού», με τη δημιουργία επιπλέον κοιτώνων, αλλά και κοινόχρηστων χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, παρουσόαασε επτά προτάσεις του Συνδυασμού «Αθήνα ΤΩΡΑ» ώστε να μην βουλιάζει η πρωτεύουσα με την πρώτη καταιγίδα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:
– Πρέπει να καθαριστούν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων.
– Να καταγραφούν πλήρως τα υφιστάμενα δίκτυα ομβρίων υδάτων, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ έως τώρα
– Να...