Αθήνα ΤΩΡΑ: 7 προτάσεις για να μην ξαναβουλιάξει η Αθήνα

2023-09-11

Δριμεία κριτική στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη εξαπολύει ο δημοτικός συνδυασμός "Αθήνα ΤΩΡΑ" με φόντο την κακοκαιρία Daniel και τους πλημμυρισμένους δρόμους της Αθήνας.

«Ο κ. Μπακογιάννης απέτυχε να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας των πολιτών. Είναι υπόλογος στους πολίτες» τονίζει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο με τις προτάσεις του συνδυασμού για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

7 προστάσεις για να μην ξαναβουλιάξει η Αθήνα

Πρέπει να καθαριστούν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων.

Να καταγραφούν πλήρως τα υφιστάμενα δίκτυα ομβρίων υδάτων, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ έως τώρα

Να ελεγχθεί η επάρκειά τους, διότι διανύουμε περίοδο περιβαλλοντικής κρίσης

Να βελτιωθούν τα δίκτυα ομβρίων που ήδη υπάρχουν ή να κατασκευαστούν νέα, όπου κριθεί απαραίτητο

Να δημιουργηθούν νέα τεχνικά έργα ανάσχεσης των πλημμυρικών φαινομένων, που εντείνονται χρόνο με τον χρόνο

Να χρησιμοποιηθούν υλικά και τεχνολογίες που μειώνουν την έντασή των πλημμυρών (πχ rain gardens)

Να διαχωριστούν πλήρως τα δίκτυα ομβρίων και λυμάτων, που εν έτει 2023 παραμένουν κοινά σε κάποια σημεία της πόλης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.