Αθήνα ΤΩΡΑ: 7 προτάσεις για να μην ξαναβουλιάξει η Αθήνα

2023-09-11

Δριμεία κριτική στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη εξαπολύει ο δημοτικός συνδυασμός "Αθήνα ΤΩΡΑ" με φόντο την κακοκαιρία Daniel και τους πλημμυρισμένους δρόμους της Αθήνας.

«Ο κ. Μπακογιάννης απέτυχε να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας των πολιτών. Είναι υπόλογος στους πολίτες» τονίζει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο με τις προτάσεις του συνδυασμού για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

7 προστάσεις για να μην ξαναβουλιάξει η Αθήνα

Πρέπει να καθαριστούν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων.

Να καταγραφούν πλήρως τα υφιστάμενα δίκτυα ομβρίων υδάτων, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ έως τώρα

Να ελεγχθεί η επάρκειά τους, διότι διανύουμε περίοδο περιβαλλοντικής κρίσης

Να βελτιωθούν τα δίκτυα ομβρίων που ήδη υπάρχουν ή να κατασκευαστούν νέα, όπου κριθεί απαραίτητο

Να δημιουργηθούν νέα τεχνικά έργα ανάσχεσης των πλημμυρικών φαινομένων, που εντείνονται χρόνο με τον χρόνο

Να χρησιμοποιηθούν υλικά και τεχνολογίες που μειώνουν την έντασή των πλημμυρών (πχ rain gardens)

Να διαχωριστούν πλήρως τα δίκτυα ομβρίων και λυμάτων, που εν έτει 2023 παραμένουν κοινά σε κάποια σημεία της πόλης.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.