Αθ.Σιδερή: Με τον Χ . Δούκα η Αθήνα μπορεί να κάνει την υπέρβαση

2023-09-03

Στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, οι δημοτικές παρατάξεις διευρύνουν τα ψηφοδέλτιά τους με εκπροσώπους φορέων, επαγγελματίες διαφόρων κλάδων από όλες τις δημοτικές κοινότητες της Αθήνας και έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη.

Η Δήμητρα Σιδερή, μέλος του ΔΣ του Αθήνα 9.84, πρώην πρόεδρος του σταθμού της πόλης, με θητεία σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, συστρατεύεται με τον συνδυασμό «Αθήνα ΤΩΡΑ» του Χάρη Δούκα που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο, υπογράμμισε ότι στόχος της παράταξης στην οποία συμμετέχει διεκδικώντας την ψήφο των Αθηναίων , είναι η δημιουργία ενός νέου σχεδίου για την ανάπτυξη της πόλης, με έμφαση στη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα και τη συμπεριληπτικότητα, μια πόλη σύγχρονη και φιλόξενη με περισσότερο πράσινο.

« Η μέση κάλυψη της Αθήνας σε πράσινο σήμερα αγγίζει το 11% , τη στιγμή που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος κυμαίνεται περίπου στο 30%. Δυστυχώς, η Αθήνα είναι μια πόλη με έλλειμμα πρασίνου και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν γειτονιές που είναι κρανίου τόπος, δεν μπορείς να σταθείς, δεν υπάρχει πουθενά σκιά», τόνισε.
Αναφερόμενη στον Χάρη Δούκα, καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο οποίος ηγείται του συνδυασμού «Αθήνα ΤΩΡΑ», η κ. Σιδερή έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με όραμα για την πόλη, με όρεξη, γνώσεις και εμπειρία.

«Ο Χάρης Δούκας μπορεί να μην είναι αναγνωρίσιμος στην αυτοδιοίκηση, όμως, χαίρει της εκτίμησης και της αναγνώρισης του επιστημονικού κόσμου. Έχει κοντά του μια ομάδα ανθρώπων που διαθέτουν και την εμπειρία και τα προσόντα και όλοι μαζί κάτω από ένα κοινό σχέδιο, θα εργαστούμε για την επίτευξη των κοινών στόχων που μοιραζόμαστε. Μπαίνει στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών με σκοπό να ενεργοποιήσει τους ανθρώπους του δήμου που γνωρίζουν τι έχει γίνει και τι όχι τα προηγούμενα χρόνια, να εντοπίσει και να διορθώσει λάθη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι, συχνά, οι υπηρεσίες του δήμου παραμένουν αναξιοποίητες.

«Είναι ανάγκη να αντιληφθούν οι δημότες ότι οι ηγεσίες των παρατάξεων που ασχολούνται με τον δήμο δεν πρέπει να είναι προσηλωμένες στα κομματικά τους γραφεία. Η Αθήνα χρειάζεται έναν δήμαρχο που θα ασχοληθεί ουσιαστικά με τα προβλήματά της και μαζί με τον Χάρη Δούκα, πάμε να κάνουμε την υπέρβαση», συμπλήρωσε.

Κληθείσα να σχολιάσει την πρόταση συνεργασίας του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας, Κώστα Ζαχαριάδη προς τον Χάρη Δούκα για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, επεσήμανε: «Δεν είμαστε αρνητικοί στον ενδεχόμενο μιας συνεργασίας. Όμως, αυτές επιτυγχάνονται αρχικά μέσα από την κοινωνία και τις γειτονιές και εν συνεχεία από τα πρόσωπα που ηγούνται των παρατάξεων. Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, είναι υποκριτικό – θα έλεγε κανείς- να το ζητάς ξαφνικά. Εμείς προχωράμε, εργαζόμαστε για αυτόν το σκοπό και βλέπουμε…».

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»