Ανδρουλάκης: «Αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη και όχι μακρύ χέρι της εξουσίας του εκάστοτε Πρωθυπουργού»

2023-09-05

«Ο στόχος μας είναι η Αυτοδιοίκηση να είναι ένας θεσμός που υπηρετεί τον πολίτη» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ένας θεσμός δίπλα στον πολίτη και όχι δίπλα στα συμφέροντα του εκάστοτε πρωθυπουργού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Παπαστεργίου.

«Ο στόχος μας είναι η Αυτοδιοίκηση να είναι ένας θεσμός που υπηρετεί τον πολίτη, την κοινωνία και όχι σε επίπεδο Περιφερειών να έχουμε ένα σύστημα εξουσίας, το οποίο είναι το μακρύ χέρι του επιτελικού κράτους του κυρίου Μητσοτάκη. Και αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο στοιχείο για μας για τη μάχη του Οκτωβρίου», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε: «Αυτοδιοίκηση για την Αυτοδιοίκηση. Αυτοδιοίκηση για την Κεντρική Μακεδονία, για τις Περιφέρειες, στη βάση της κοινωνίας.

«Ενας θεσμός δίπλα στον πολίτη»

Αυτός είναι ο θεσμός που εμείς επινοήσαμε, εμείς υπηρετήσαμε θεσμικά με νομοθετικές πρωτοβουλίες και αυτό πρέπει να είναι. Ενας θεσμός δίπλα στον πολίτη και όχι δίπλα στα συμφέροντα του εκάστοτε πρωθυπουργού, του εκάστοτε Μεγάρου Μαξίμου. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Χρήστο Παπαστεργίου, ο οποίος έχει αποδείξει με τη μέχρι σήμερα πορεία του ότι είναι ένας άνθρωπος της δουλειάς. Λίγα λόγια και πολλή δουλειά.

Και η παράταξή μας στο πρόσωπο του βλέπει έναν άνθρωπο που μπορεί να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και την κεντρική Μακεδονία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καλή επιτυχία, θα είμαστε στο πλευρό του και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Τι ανέφερε ο Χρήστος Παπαστεργίου

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου άσκησε σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιο και σημείωσε: «Ήρθε η ώρα για την ανατροπή και την αλλαγή και στην Κεντρική Μακεδονία. Σήμερα, την επόμενη μέρα της 3ης Σεπτέμβρη, συμβολικά ξεκινάμε την προεκλογική μας εκστρατεία και επίσημα.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Νίκο Ανδρουλάκη, για την ουσιαστική συμμετοχή του σε αυτή την προσπάθεια, την καθοριστική του συμβολή και υποστήριξη. Θα νικήσουμε, θα πάμε την Κεντρική Μακεδονία εκεί που της αρμόζει, θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές την παρακαταθήκη που χρειάζονται».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.