Υποψήφιος δήμαρχος ανακοίνωσε επίδομα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί δημότη που γεννιέται

2023-09-13

Τη χορήγηση επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ για κάθε παιδί δημότη που γεννιέται, ανακοίνωσε ο Κώστας Ασκούνης, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική Ζωής».

Ο Κώστας Ασκούνης, μιλώντας την Τρίτη το βράδυ, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου και φανερώνοντας το ανθρωποκεντρικό προφίλ του Συνδυασμού του, με εμφανή πρόθεση να συμβάλει στη λύση του δημογραφικού προβλήματος, στηρίζοντας έμπρακτα τις οικογένειες εξήγγειλε πως από 1/1/2024 ο Δήμος θα δίνει 1.000 ευρώ εφάπαξ για κάθε παιδί δημότη που γεννιέται,

Επίσης στηρίζοντας έμπρακτα τις οικογένειες, δεσμεύτηκε για:

— Απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη:

Για οικογένειες με 4 παιδιά και εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.

Για οικογένειες με 3 παιδιά και εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.

Για όσες οικογένειες έχουν μέλος ΑΜΕΑ και εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.

— Επιδότηση από το Δήμο σε εργαζόμενες μητέρες για απογευματινή φύλαξη.

— Επέκταση του προγράμματος θερινών παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου.

— Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης μητέρων για την επανένταξη τους στην αγορά.

— Γραφείο ενημέρωσης κοινού για θέματα εύρεσης εργασίας μέσω του πρώην ΟΑΕΔ.

Επίσης κατά την ομιλία του στους Καλλιθεάτες, ο Κώστας Ασκούνης, ξεδιπλώνοντας το δικό του πλέγμα προτάσεων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας έθεσε τους 5 στόχους για την Καλλιθέα της νέας εποχής που είναι:

1. Τόπος ασφαλής, φιλικός στην καθημερινότητα για εμάς και τα παιδιά μας.

2. Πρωτοπόρα πόλη στη στήριξη της οικογένειας και των νέων ζευγαριών.

3. Δήμος Αλληλεγγύης με ισχυρές κοινωνικές δομές.

4. Κόμβος Εμπορίου και Επιχειρηματικής Δράσης.

5. Πόλη Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος έθεσε ακόμη ως άμεση προτεραιότητα την κατασκευή ενός μεγάλου υπόγειου πάρκινγκ στο δημοτικό οικόπεδο Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων, που τόσο πολύ έχει ανάγκη το Εμπορικό Κέντρο.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Ασκούνης θα διαμορφώσουμε και θα αποδώσουμε στους πολίτες τον υπέργειο χώρο των 6 στρεμμάτων στο κλειστό πάρκινγκ Δημητρακοπούλου – Σωκράτους – Ιφιγενείας και θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για την λειτουργία του κλειστού πάρκινγκ των 437 θέσεων.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του για την τρίτη ηλικία, όπου επισημαίνοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και εξέλιξη του Δήμου δεσμεύτηκε για τη στήριξή τους εξαγγέλλοντας:

– Νέα προγράμματα φυσικοθεραπείας και εργασιοθεραπείας για όλους τους ηλικιωμένους.

– Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού.

– Επέκταση του προγράμματος «θαλάσσια μπάνια» του Δήμου για όλο το καλοκαίρι.

– Νέα ταξιδιωτικά προγράμματα πολιτισμού και θρησκευτικού χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα, όλο το χρόνο.

Στη συνέχεια ο Κώστας Ασκούνης διατύπωσε με εμφατικό τρόπο την ξεκάθαρη δέσμευσή του ότι θα θέσει τέρμα στην «προσβλητική και απαράδεκτη από κάθε άποψη λογική μοιράσματος τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας Χριστούγεννα και Πάσχα».

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όπως το κεντρικό κράτος, την όποια βοήθεια ακόμα και για τα τρόφιμα την καταβάλλει σε χρήμα, έτσι και ο Δήμος Καλλιθέας το οικονομικό βοήθημα θα το καταβάλλει στους άπορους συμπολίτες μας σε χρήμα» και ότι «εμείς λέμε τέρμα στη διαπλοκή, στη διαφθορά και στον εξευτελισμό της προσωπικότητας των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας».

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.