Βραβευμένα ντοκιμαντέρ του Netflix δωρεάν στο YouTube

2020-04-29

Η πλατφόρμα του Netflix έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες της καραντίνας, όμως οι άνθρωποι του streaming κολοσσού δεν περιορίζουν την πρόσβαση στο πλούσιο υλικό τους μόνο στους χρήστες της ιστοσελίδας. 

Ανέκαθεν πρόσφερε τα ντοκιμαντέρ του δωρεάν για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όμως τώρα εμφανίστηκε η ιδανική ευκαιρία να τα προσφέρει σε όλους, μέσω του καναλιού του στο YouTube.

Συγκεκριμένα, εάν επισκεφτείτε την playlist «Educational Documentaries», θα βρείτε πάνω από 30 ταινίες και σειρές ντοκιμαντέρ, πολλά από τα οποία έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία ακόμα και Όσκαρ. Αυτή, για παράδειγμα είναι η περίπτωση του «White Helmets» (2016, Ορλάντο βον Έινσιντελ), όπου καταγράφεται συνταρακτικά ο τρόπος δράσης των ανθρώπων που προσφέρουν πρώτες βοήθειες στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Ακόμα, θα βρείτε το βραβευμένο στο Σάντανς «Chasing Coral» (2017, Τζεφ Ορλόφσκι), το οποίο καταδύεται στο βυθό για να μας φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τη μαγεία των κοραλλιογενών υφάλων, που όμως κινδυνεύουν με αφανισμό. Εδώ να σημειώσουμε πως σε όσους αρέσουν τα ντοκιμαντέρ για τη φύση, δεν πρέπει να χάσουν την εκπληκτικής ομορφιάς σειρά «Our Planet» που υπογράφει ο σπουδαίος Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Επιπλέον, σημειώστε το υποψήφιο για Όσκαρ «The 13th» (2016) της Άβα ΝτιΒερνέ, το οποίο αποκαλύπτει το ρατσισμό ο οποίος έχει ριζώσει στο σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ. Υπενθυμίζουμε πως η ΝτιΒερνέ βρίσκεται πίσω από το ανατριχιαστικό «When They See Us», μίας εκ των καλύτερων σειρών που παρήγαγε το Netflix τελευταία. Τέλος, για τους στενούς παρατηρητές των πολιτικών τεκταινόμενων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το ντοκιμαντέρ - πορτραίτο «Knock the House Down» (2019, Ρέιτσελ Λιρς) για τη δυναμική και ανερχόμενη Αλεξάντρα Οκάζιο-Κορτέζ των Δημοκρατικών, είναι αδιαμφισβήτητο must-see.

athinorama.gr

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.