Βραβευμένα ντοκιμαντέρ του Netflix δωρεάν στο YouTube

2020-04-29

Η πλατφόρμα του Netflix έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες της καραντίνας, όμως οι άνθρωποι του streaming κολοσσού δεν περιορίζουν την πρόσβαση στο πλούσιο υλικό τους μόνο στους χρήστες της ιστοσελίδας. 

Ανέκαθεν πρόσφερε τα ντοκιμαντέρ του δωρεάν για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όμως τώρα εμφανίστηκε η ιδανική ευκαιρία να τα προσφέρει σε όλους, μέσω του καναλιού του στο YouTube.

Συγκεκριμένα, εάν επισκεφτείτε την playlist «Educational Documentaries», θα βρείτε πάνω από 30 ταινίες και σειρές ντοκιμαντέρ, πολλά από τα οποία έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία ακόμα και Όσκαρ. Αυτή, για παράδειγμα είναι η περίπτωση του «White Helmets» (2016, Ορλάντο βον Έινσιντελ), όπου καταγράφεται συνταρακτικά ο τρόπος δράσης των ανθρώπων που προσφέρουν πρώτες βοήθειες στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Ακόμα, θα βρείτε το βραβευμένο στο Σάντανς «Chasing Coral» (2017, Τζεφ Ορλόφσκι), το οποίο καταδύεται στο βυθό για να μας φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τη μαγεία των κοραλλιογενών υφάλων, που όμως κινδυνεύουν με αφανισμό. Εδώ να σημειώσουμε πως σε όσους αρέσουν τα ντοκιμαντέρ για τη φύση, δεν πρέπει να χάσουν την εκπληκτικής ομορφιάς σειρά «Our Planet» που υπογράφει ο σπουδαίος Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Επιπλέον, σημειώστε το υποψήφιο για Όσκαρ «The 13th» (2016) της Άβα ΝτιΒερνέ, το οποίο αποκαλύπτει το ρατσισμό ο οποίος έχει ριζώσει στο σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ. Υπενθυμίζουμε πως η ΝτιΒερνέ βρίσκεται πίσω από το ανατριχιαστικό «When They See Us», μίας εκ των καλύτερων σειρών που παρήγαγε το Netflix τελευταία. Τέλος, για τους στενούς παρατηρητές των πολιτικών τεκταινόμενων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το ντοκιμαντέρ - πορτραίτο «Knock the House Down» (2019, Ρέιτσελ Λιρς) για τη δυναμική και ανερχόμενη Αλεξάντρα Οκάζιο-Κορτέζ των Δημοκρατικών, είναι αδιαμφισβήτητο must-see.

athinorama.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.