Βραβευμένα ντοκιμαντέρ του Netflix δωρεάν στο YouTube

2020-04-29

Η πλατφόρμα του Netflix έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες της καραντίνας, όμως οι άνθρωποι του streaming κολοσσού δεν περιορίζουν την πρόσβαση στο πλούσιο υλικό τους μόνο στους χρήστες της ιστοσελίδας. 

Ανέκαθεν πρόσφερε τα ντοκιμαντέρ του δωρεάν για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όμως τώρα εμφανίστηκε η ιδανική ευκαιρία να τα προσφέρει σε όλους, μέσω του καναλιού του στο YouTube.

Συγκεκριμένα, εάν επισκεφτείτε την playlist «Educational Documentaries», θα βρείτε πάνω από 30 ταινίες και σειρές ντοκιμαντέρ, πολλά από τα οποία έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία ακόμα και Όσκαρ. Αυτή, για παράδειγμα είναι η περίπτωση του «White Helmets» (2016, Ορλάντο βον Έινσιντελ), όπου καταγράφεται συνταρακτικά ο τρόπος δράσης των ανθρώπων που προσφέρουν πρώτες βοήθειες στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Ακόμα, θα βρείτε το βραβευμένο στο Σάντανς «Chasing Coral» (2017, Τζεφ Ορλόφσκι), το οποίο καταδύεται στο βυθό για να μας φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τη μαγεία των κοραλλιογενών υφάλων, που όμως κινδυνεύουν με αφανισμό. Εδώ να σημειώσουμε πως σε όσους αρέσουν τα ντοκιμαντέρ για τη φύση, δεν πρέπει να χάσουν την εκπληκτικής ομορφιάς σειρά «Our Planet» που υπογράφει ο σπουδαίος Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Επιπλέον, σημειώστε το υποψήφιο για Όσκαρ «The 13th» (2016) της Άβα ΝτιΒερνέ, το οποίο αποκαλύπτει το ρατσισμό ο οποίος έχει ριζώσει στο σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ. Υπενθυμίζουμε πως η ΝτιΒερνέ βρίσκεται πίσω από το ανατριχιαστικό «When They See Us», μίας εκ των καλύτερων σειρών που παρήγαγε το Netflix τελευταία. Τέλος, για τους στενούς παρατηρητές των πολιτικών τεκταινόμενων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το ντοκιμαντέρ - πορτραίτο «Knock the House Down» (2019, Ρέιτσελ Λιρς) για τη δυναμική και ανερχόμενη Αλεξάντρα Οκάζιο-Κορτέζ των Δημοκρατικών, είναι αδιαμφισβήτητο must-see.

athinorama.gr

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.