«Βιβλίο Τέχνης Έκτακτης Ανάγκης» με έργα ζωγραφικής και συμβουλές διατήρησης καλής ψυχικής υγείας

2020-04-18

Ένας street art καλλιτέχνης στο νότιο Λονδίνο δημιούργησε ένα «Βιβλίο Τέχνης Έκτακτης Ανάγκης» (Emergency Art Book) γεμάτο παιχνίδια, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, έργα τέχνης και πληροφορίες ασφάλειας για να βοηθήσει τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το βιβλίο 72 σελίδων δημιουργήθηκε μέσα «σε λίγες μέρες» από τον Remi Rough και περιέχει έργο αριθμημένο και υπογεγραμμένο από τον καλλιτέχνη. Πέντε τόμοι που έχουν επιλεγεί τυχαία έχουν ένα πρωτότυπο ζωγραφικό έργο, το οποίο θα κανονικά θα κόστιζε 500 λίρες Αγγλίας.

Ο καλλιτέχνης είπε στο BBC ότι το βιβλίο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της συζύγου του που είναι εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας, έτσι ώστε να περιλαμβάνει πληροφορίες που συμβάλουν στην ευεξία των ανθρώπων.

Ο Remi Rough είπε ότι όταν ο ιός εξαπλώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε να ανησυχεί για το πώς θα μπορούσε να συνεχίσει ως καλλιτέχνης. «Δεν είμαι εκατομμυριούχος, δεν έχω χορηγό και δεν έχω υπογράψει συμφωνία με τις μεγαλύτερες γκαλερί στον κόσμο» ανέφερε.

«Οι άνθρωποι χρειάζονται την τέχνη και το χρώμα τώρα περισσότερο από ποτέ. Η τέχνη έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, μας κάνει ευτυχισμένους και μας δίνει διαφυγή από την πεζή καθημερινότητα» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.