Περιφέρεια Αττικής: Ολοκλήρωσε τον φωτισμό και την αναβάθμιση των 7 γεφυρών αρμοδιότητας της

2023-09-21

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής οι εργασίες τοποθέτησης νέου σύγχρονου φωτισμού αλλά και εξωραϊσμού των 7 Γεφυρών που βρίσκονται στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των έργων που υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα τα έργα αναβάθμισης φωτισμού έγιναν στη γέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Κηφισού και στις γέφυρες της Ιεράς Οδού, της Λένορμαν, της Π. Ράλλη, στη γέφυρα που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισού με τη Δυρραχίου, στη γέφυρα που βρίσκεται στη συμβολή Κωνσταντινουπόλεως με τη Λεωφόρο Αθηνών και στη γέφυρα Σχιστού-Σκαραμαγκά.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες καθώς σύμφωνα με σχετικές αναφορές της τροχαίας και της ασφάλειας έχουν κατ' επανάληψη παρατηρηθεί παραβατικές συμπεριφορές, συσσώρευση απορριμμάτων, αλλά και κατάληψη του χώρου κάτω από το φορείς των Γεφυρών.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής με συντονισμένη προσπάθεια καθάρισαν πλήρως τους χώρους κάτω από τις γέφυρες, απομάκρυναν τις αφίσες, όπου υπήρχαν και έβαψαν τις κολώνες. Παράλληλα, φωτίστηκαν επαρκώς με φωτιστικά συστήματα LED, τα οποία εξασφαλίζουν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Τα έργα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τον εξωραϊσμό των δημόσιων χώρων που σχηματίζονται κάτω από το τεχνικό τμήμα των γεφυρών και τη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση. O νέος φωτισμός των γεφυρών λειτουργεί αποτρεπτικά και απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές που έχουν διαπιστωθεί στα συγκεκριμένα σημεία.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, πετυχαίνουμε τόσο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όσο και την αναβάθμιση της αισθητικής των υποδομών μας. Με τον νέο φωτισμό των γεφυρών, δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για τους χρήστες, αποκομίζουμε ενεργειακό όφελος και παράλληλα αποτρέπουμε παραβατικές συμπεριφορές σε δημόσιους χώρους που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, με εξαιρετικά αποτελέσματα».

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.