ΚΑΣ: Γνωμοδότησε υπέρ της καθαίρεσης των δυο τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου στη περιοχή Μακρυγιάννη

2020-04-23

Υπέρ της καθαίρεσης των δυο τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου στη περιοχή Μακρυγιάννη, γνωμοδότησε αργά χθες το βράδυ το ΚΑΣ, όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με την υπουργό ήταν μια δύσκολη απόφαση σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε 6 ώρες!

Αναφερόμενη στον ιδιοκτήτη δήλωσε ότι είναι πιθανόν να ζητήσει αποζημίωση η οποία όμως είναι σαφώς μικρότερη από την αξία του μνημείου.

Από την σύνθεση του συμβουλίου έλειπε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών Ελένη Μπάνου.
Το οικοδόμημα , ένα δωδεκαόροφο ξενοδοχείο , έχει αποπερατωθεί και λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο. Η υπόθεση του απασχόλησε και πέρυσι το γνωμοδοτικό όργανο του υπουργείου Πολιτισμού. Το θέμα της ανέγερσης της πολυώροφης ξενοδοχειακής μονάδας ετέθη στο ΚΑΣ άλλες δύο φορές μέσα στο 2019 έπειτα από αίτημα κατοίκων, με το σκεπτικό ότι το ύψος του αλλοιώνει το αισθητικό περιβάλλον της περιοχής, και με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι η τελική μελέτη ανέγερσης του κτιρίου δεν πέρασε ως όφειλε, από την κρίση του γνωμοδοτικού οργάνου ενώ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αναδείχθηκαν σοβαρά ελλείμματα ελέγχου της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη. 

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.