ΚΑΣ: Γνωμοδότησε υπέρ της καθαίρεσης των δυο τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου στη περιοχή Μακρυγιάννη

2020-04-23

Υπέρ της καθαίρεσης των δυο τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου στη περιοχή Μακρυγιάννη, γνωμοδότησε αργά χθες το βράδυ το ΚΑΣ, όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με την υπουργό ήταν μια δύσκολη απόφαση σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε 6 ώρες!

Αναφερόμενη στον ιδιοκτήτη δήλωσε ότι είναι πιθανόν να ζητήσει αποζημίωση η οποία όμως είναι σαφώς μικρότερη από την αξία του μνημείου.

Από την σύνθεση του συμβουλίου έλειπε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών Ελένη Μπάνου.
Το οικοδόμημα , ένα δωδεκαόροφο ξενοδοχείο , έχει αποπερατωθεί και λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο. Η υπόθεση του απασχόλησε και πέρυσι το γνωμοδοτικό όργανο του υπουργείου Πολιτισμού. Το θέμα της ανέγερσης της πολυώροφης ξενοδοχειακής μονάδας ετέθη στο ΚΑΣ άλλες δύο φορές μέσα στο 2019 έπειτα από αίτημα κατοίκων, με το σκεπτικό ότι το ύψος του αλλοιώνει το αισθητικό περιβάλλον της περιοχής, και με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι η τελική μελέτη ανέγερσης του κτιρίου δεν πέρασε ως όφειλε, από την κρίση του γνωμοδοτικού οργάνου ενώ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αναδείχθηκαν σοβαρά ελλείμματα ελέγχου της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη. 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.