«Η Θεσσαλονίκη μέσα από τις συλλογές» και 2η Συλλεκτική Expo στη ΔΕΘ

2023-09-08
«Η Θεσσαλονίκη μέσα από τις συλλογές» και 2η Συλλεκτική Expo στη ΔΕΘ
«Η Θεσσαλονίκη μέσα από τις συλλογές» και 2η Συλλεκτική Expo στη ΔΕΘ

Η 2η Συλλεκτική EXPO 2023 διοργανώνεται από την εταιρία MC Salonica σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με στόχο την έκθεση, την ανταλλαγή και την προώθηση συλλογών και αντικειμένων από εμπόρους και συλλέκτες.

Τα κύρια εκθέματα αφορούν σε νομίσματα, χαρτονομίσματα, γραμματόσημα, μετάλλια, παράσημα, καρτ ποστάλ, φωτογραφίες, παλαιά βιβλία, παιχνίδια, βιβλία, ρολόγια, ντοκουμέντα, αρχειακό υλικό, δίσκοι βινυλίου, τηλεκάρτες, αλλά και κάθε είδους συλλεκτικά αντικείμενα και έργα τέχνης.

Η Έκθεση περιλαμβάνει περίπτερα για εκθεσιακή προβολή αντικειμένων, αλλά και εμπορικά περίπτερα με αντικείμενα προς πώληση, σε ένα χώρο 2.800 τετραγωνικών μέτρων.

Η Συλλεκτική EXPO 2023 φιλοξενείται στο εμβληματικό Περίπτερο των Εθνών (Νο 6) κατά το τελευταίο τετραήμερο λειτουργίας της ΔΕΘ, 14-17 Σεπτεμβρίου 2023.

Ωράριο λειτουργίας

Πέμπτη 14/9 & Παρασκευή 15/9 16:00 - 22:00

Σάββατο 16/9 & Κυριακή 17/9 10:00 - 22:00

Πληροφορίες

E: mcsalonica@gmail.com / Tηλ. 6945557422

Συλλογές γνωστών συλλεκτών

Η Θεσσαλονίκη μέσα από τις Συλλογές

Η Έκθεση «Η Θεσσαλονίκη μέσα από τις συλλογές» φιλοξενεί τις συλλογές γνωστών συλλεκτών με θέμα τη συμπρωτεύουσα και τα μνημεία της. Έχει στόχο την προβολή της πόλης και τη γνωριμία των κατοίκων με γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της.

Στην Έκθεση περιλαμβάνονται γραμματόσημα, φιλοτελική ιστορία, νομίσματα, χαρτονομίσματα, μετάλλια, έγγραφα, βιβλία, χάρτες, πίνακες, γκραβούρες, ρολόγια, μετοχές, διαφημίσεις και πολλά ακόμη αντικείμενα για την πόλη.

Η Θεσσαλονίκη, μία από τις σημαντικότερες και πιο εμβληματικές ελληνικές πόλεις, αποτελεί εμπορικό, βιομηχανικό και πολιτισμικό κέντρο για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Η πλούσια ιστορία της, οι διάφοροι λαοί που φιλοξένησε και τα ετερόκλητα στοιχεία πολιτισμού που αναπτύχθηκαν στην πόλη, αλλά και χαρακτηριστικά μνημεία της, όπως o Λευκός Πύργος, o Άγιος Δημήτριος, τo Επταπύργιο, oι Άγιοι Απόστολοι, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης κ. ά., αποτυπώνονται με γλαφυρό τρόπο σε συλλεκτικά αντικείμενα με ιστορικό χαρακτήρα.

Η Έκθεση διοργανώνεται από την ΔΕΘ - HELEXPO σε συνεργασία με την εταιρεία mcsalonica και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, καθ' όλη τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ, 9-17 Σπτεμβρίου 2023 στο Περίπτερο 6.

Επιμέλεια - Συντονισμός: Δημήτριος Γιαννόγλου, ιστορικός

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή / 16:00-22:00

Σάββατο - Κυριακή / 10:00-22:00

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.