«Γιορτή Σταφυλιού» στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου

2023-09-12
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στη «Γιορτή Σταφυλιού» του Λαογραφικού Συλλόγου Μαρκοπούλου Μεσογαίας «ΡΟΔΑΚΑ», το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20.00, στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου, όπου θα αναβιώσει το παραδοσιακό τρυγοπάτι.

Στα πλαίσια της Γιορτής, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των χορευτικών, που θα συμμετέχουν με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, η οποία θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία Μαρκοπούλου και θα περάσει μέσω των οδών Ερμού, Λεωφ. Αθηνών και Χασιώτη, με τελικό προορισμό τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου.

Στη μοναδική αυτή εκδήλωση, που έχει αναδειχθεί σε ετήσιο θεσμό, μαζί με τον «ΡΟΔΑΚΑ», συμμετέχουν με τα χορευτικά τους: o Πολιτιστικός Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Δήμου Παιανίας «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΙΑΝΙΕΥΣ», ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Αναβύσσου «ΧΛΟΑ» και ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ».

Συνοδεύουν με παραδοσιακή μουσική και τραγούδι:

η Αρετή Κετιμέ (τραγούδι)
ο Κώστας Μήτσης (τραγούδι)
ο Βασίλης Μπακαγιάννης (κλαρίνο)

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.