«Γιορτή Σταφυλιού» στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου

2023-09-12
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στη «Γιορτή Σταφυλιού» του Λαογραφικού Συλλόγου Μαρκοπούλου Μεσογαίας «ΡΟΔΑΚΑ», το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20.00, στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου, όπου θα αναβιώσει το παραδοσιακό τρυγοπάτι.

Στα πλαίσια της Γιορτής, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των χορευτικών, που θα συμμετέχουν με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, η οποία θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία Μαρκοπούλου και θα περάσει μέσω των οδών Ερμού, Λεωφ. Αθηνών και Χασιώτη, με τελικό προορισμό τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου.

Στη μοναδική αυτή εκδήλωση, που έχει αναδειχθεί σε ετήσιο θεσμό, μαζί με τον «ΡΟΔΑΚΑ», συμμετέχουν με τα χορευτικά τους: o Πολιτιστικός Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Δήμου Παιανίας «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΙΑΝΙΕΥΣ», ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Αναβύσσου «ΧΛΟΑ» και ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ».

Συνοδεύουν με παραδοσιακή μουσική και τραγούδι:

η Αρετή Κετιμέ (τραγούδι)
ο Κώστας Μήτσης (τραγούδι)
ο Βασίλης Μπακαγιάννης (κλαρίνο)

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»