Για καφέ ή φαγητό στο Μουσείο της Ακρόπολης

2023-09-11

Με την πιο εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη, το εστιατόριο που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του μουσείου προσφέρεται για ρομαντική έξοδο, ειδικά εάν είσαι τυχερός και προνοητικός και φροντίσεις να κάνεις την κράτησή σου μία βραδιά με πανσέληνο. 

Το εστιατόριο λειτουργεί από τις 9 το πρωί και έως τις 12 το μεσημέρι σερβίρει παραδοσιακό, ελληνικό πρωινό. Στη συνέχεια και ως το βράδυ σειρά έχει το βασικό μενού του εστιατορίου επίσης με παραδοσιακές συνταγές, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα σερβίροντας ξεχωριστό μενού. 

Σημείωσε ότι για την είσοδο στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου απαιτείται η προμήθεια μηδενικού εισιτηρίου από τα εκδοτήρια του μουσείου.

Extra tip: Εάν δεν θέλεις να ανέβεις στον δεύτερο όροφο, μπορείς να καθίσεις και στο café στο ισόγειο του μουσείου, σε ένα χώρο με γυάλινο πάτωμα που φέρνει σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές κάτω από τα πόδια σου.
Θερινό ωράριο εστιατορίου (έως 31/10): Δευτέρα 9:00-17:00, Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Κυριακή 9:00-20:00, Παρασκευή-Σάββατο 9:00-24:00

Τηλεφωνικές κρατήσεις πραγματοποιούνται τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου στο τηλέφωνο (+30) 210 9000 915. Την Κυριακή δεν πραγματοποιούνται κρατήσεις. 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.