Επισκέψεις Μητσοτάκη σε κρίσιμες περιφέρειες στην τελική ευθεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

2023-09-30

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσδιορίζει από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ως στόχο την νίκη των υποψηφίων που στηρίζει το κόμμα του στις 13 περιφέρειες και στους τρεις μεγάλους δήμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά), το κυβερνών κόμμα βαδίζει και εκείνο προς την τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές επιδιώκοντας την μέγιστη συστράτευση και κινητοποίηση του στελεχιακού δυναμικού.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός προγραμματίζει να δώσει το παρών σε εκδηλώσεις στήριξης γαλάζιων υποψηφίων σε περιφέρειες όπου δίδονται κρίσιμες μάχες, ενώ ενεργή στήριξη έχει ζητηθεί και από όλους τους υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά σε αυτό κατά την ομιλία του στην ΚΟ ζητώντας "να βάλουν όλοι πλάτη" σε αυτή την μάχη αφήνοντας στην άκρη "τις όποιες μικρές προσωπικές διαφωνίες ή πικρίες μπορεί να υπάρχουν".

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί την Δευτέρα στην Κόρινθο για να υποστηρίξει τον νέο υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό και την προσεχή Τετάρτη να βρεθεί στην Δυτική Μακεδονία για να στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει την υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Αμανατίδη.

Πρόκειται για δύο περιφέρειες στις οποίες δίνεται έμφαση, ενώ οι επίσημοι υποψήφιοι της ΝΔ βρίσκουν απέναντί τους υποψηφιότητες προερχόμενες από τον χώρο της κεντροδεξιάς και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στα Ιόνια Νησιά.

Σημαντική θεωρείται για την ΝΔ και η αναμέτρηση στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου ο υποστηριζόμενος από το κυβερνών κόμμα, Αλκιβιάδης Στεφανής επιδιώκει να κερδίσει τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ενώ τα βλέμματα θα είναι σε κάθε περίπτωση στραμμένα και στην πληγωμένη Θεσσαλία η οποία εξακολουθεί να βιώνει τις δραματικές επιπτώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες οι οποίες καθιστούν αναγκαία την υλοποίηση ενός μεγάλου και πολύπλευρου σχεδίου ανασυγκρότησης ολόκληρης της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εκπέμψει νέο ξεκάθαρο μήνυμα και για στήριξη του Νίκου Χαρδαλιά στην περιφέρεια Αττικής όπου θα δοθεί και η πλέον κρίσιμη- και από πολιτικής άποψης- μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στη Θεσσαλονίκη για την υποψηφιότητα Ζέρβα

Την προσεχή Τετάρτη θα μεταβεί και στην Θεσσαλονίκη όπου θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Λίγο πριν αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι και αυτές μια πολιτική σύγκρουση, "η επόμενη μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η, οποία πρέπει να κερδηθεί", όπως είπε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας στους γαλάζιους βουλευτές ότι η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ "δεν αρκεί να εκδηλώνεται μόνο στις εθνικές κάλπες, αλλά πρέπει να δικαιώνεται καθημερινά και μέσα από τις τοπικές κοινωνίες", όπως διαμήνυσε στους γαλάζιους βουλευτές.

Ο πήχης για το κυβερνών κόμμα βρίσκεται εκ των πραγμάτων ψηλά και στην Πειραιώς πιστεύουν πως είναι εφικτό να κερδηθούν από υποψηφίους που έχουν επίσημη στήριξη από την ΝΔ , είτε από τον πρώτο είτε στον δεύτερο γύρο, όλες οι περιφέρειες. Η αίσθηση αυτή ενισχύεται από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί που μόλις πρόσφατα καταγράφηκαν στις εθνικές εκλογές, δεν έχουν αλλάξει σημαντικά παρά τις μεγάλες κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση και την οργή που προκάλεσαν οι καταστροφές από την κακοκαιρία και τις πυρκαγιές, ούτε καταγράφεται σε αυτές κάποια ιδιαίτερη δυναμική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».