Δήμος Βύρωνα : Μια γιορτή για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στο σχολείο με streetart, μουσική και παιχνίδια!

2023-09-02

Ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ένα Διήμερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην βιώσιμη και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Την Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, η οδός Ταταούλων μπροστά από τα σχολεία κλείνει και αποδίδεται στους μαθητές.

Ειδικότερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός ώστε τα παιδιά με ασφάλεια να μπορούν να μετακινηθούν προς το σπίτι τους πεζή ή με το ποδήλατο, συνοδεία μουσικής. Την Κυριακή ο δρόμος κλείvει από νωρίς το πρωί, προκειμένου γνωστοί Έλληνες streetartists να ζωγραφίσουν τις διαβάσεις, υλοποιώντας ένα μεγάλο έργο asphaltart και μια τοιχογραφία, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν εκπαιδευτικά διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή, workshops και facepainting.
Το φεστιβάλ θα κλείσει με μια συναυλία στο δρόμο ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα κληρωθούν δύο ποδήλατα.
Στο Φεστιβάλ που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο, η τέχνη και η οδική ασφάλεια συναντώνται, καθώς επίσημες μελέτες δείχνουν ότι η τέχνη στην άσφαλτο και οι τοιχογραφίες δρόμου μπορούν να μειώσουν σημαντικά το ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων,αφού οι οδηγοί μειώνουν την ταχύτητα και βρίσκονται σε μεγαλύτερη εγρήγορση. Τα παιδιά, από την άλλη πλευρά αποκτούν κυκλοφοριακή αγωγή και αντιλαμβάνονται τα οφέλη της μετακίνησης στην πόλη με πιο βιώσιμους τρόπους. 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.