Δήμος Βύρωνα : Μια γιορτή για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στο σχολείο με streetart, μουσική και παιχνίδια!

2023-09-02

Ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ένα Διήμερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην βιώσιμη και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Την Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, η οδός Ταταούλων μπροστά από τα σχολεία κλείνει και αποδίδεται στους μαθητές.

Ειδικότερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός ώστε τα παιδιά με ασφάλεια να μπορούν να μετακινηθούν προς το σπίτι τους πεζή ή με το ποδήλατο, συνοδεία μουσικής. Την Κυριακή ο δρόμος κλείvει από νωρίς το πρωί, προκειμένου γνωστοί Έλληνες streetartists να ζωγραφίσουν τις διαβάσεις, υλοποιώντας ένα μεγάλο έργο asphaltart και μια τοιχογραφία, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν εκπαιδευτικά διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή, workshops και facepainting.
Το φεστιβάλ θα κλείσει με μια συναυλία στο δρόμο ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα κληρωθούν δύο ποδήλατα.
Στο Φεστιβάλ που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο, η τέχνη και η οδική ασφάλεια συναντώνται, καθώς επίσημες μελέτες δείχνουν ότι η τέχνη στην άσφαλτο και οι τοιχογραφίες δρόμου μπορούν να μειώσουν σημαντικά το ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων,αφού οι οδηγοί μειώνουν την ταχύτητα και βρίσκονται σε μεγαλύτερη εγρήγορση. Τα παιδιά, από την άλλη πλευρά αποκτούν κυκλοφοριακή αγωγή και αντιλαμβάνονται τα οφέλη της μετακίνησης στην πόλη με πιο βιώσιμους τρόπους. 

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»